4/22/2023

Gerard Vergés torna a protagonitzar el Dia del Llibre ebrenc

Avui ha tingut lloc a Tortosa l'acte commemoratiu del novè aniversari de la mort de Gerard Vergés, organitzat pel col·lectiu Dillums d'Arts al Font i Òmnium Cultural. L'acte ha consistit en una lectura de textos de Vergés vinculats a l'art pictòric, a càrrec d'alguns escriptors i polítics presents a l'acte.

La commemoració ha tingut lloc en el marc dels actes preliminars de la Festa del Llibre a la ciutat de Tortosa que se celebrarà demà. A quarts de 10 del matí s'ha celebrat el ja tradicional esmorzar d'escriptors ebrencs, com a preludi a l'homenatge a Gerard Vergés. Ricardo Garcón, de Dillums d'Arts al Forn, ha recordat que enguany s'ha publicat un nou recull d'articles de Vergés a cura d'una editorial local i ha demanat la reedició de tota la prosa vergesiana per a l'any vinent amb motiu del dècim aniversari de la mort de l'escriptor i farmacèutic tortosí.

La commemoració del novè aniversari de la mort de Gerard Vergés, esdevinguda el 23 d'abril de 2014, ha comptat amb l'actuació del col·lectiu artístic Versegem.