3/28/2023

Setmana del Tren al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha preparat un programa complet d'activitats per aquesta Setmana Santa, amb el nom de "Setmana del Tren". El Museu estarà obert tots els dies laborables i festius des de l'1 al 10 d'abril en diferents formats. Els dies 3, 4 i 5 hi haurà un guia de guàrdia, però caldrà telefonar prèviament per acordar la visita. La resta de dies es podrà visitar el museu sense reserva prèvia. Els dies 6 i 10 d'abril hi ha visita guiada en els horaris ja habituals. A més, hi haurà cinc dies en què els visitants podran gaudir dels trens històrics en moviment, ja que la millor manera de conservar el patrimoni industrial històric és mantenir-lo viu i en funcionament. Aquesta és la filosofia amb que treballen els voluntaris del Museu, cosa que permet que cada any s'afegeixin noves composicions a l'oferta d'activitats.

Enguany hi haurà un dia més d'activitat de trens en moviment. Tota la informació i els horaris es poden consultar a la pàgina web del Museu. Així, per aquesta Setmana Santa, hi ha previstos recorreguts dins del sistema de vies del
Museu a l'estació de ferrocarril de Móra la Nova amb diverses composicions. El Dissabte 1 d'abril, es faran recorreguts especialment atractius per a famílies amb nens, amb la locomotora Memé i el Tro, un vagó de mercaderies obert i adaptat per a passejar còmodament asseguts. El Diumenge de Rams, 2 d'abril serà el torn de la locomotora de vapor en actiu més antiga de Catalunya, la Cuco, amb vagons de mercaderies. El Divendres Sant, 7 d'abril, de nou es posarà en moviment la Memé i el Tro. El dissabte 8 d'abril es posarà en funcionament la locomotora Yeyé amb els cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 dels anys 50. Per fi, el Diumenge de Pasqua, 9 d'abril, hi haurà una nova sortida de la locomotora de vapor Cuco amb vagons de mercaderies.

La Setmana Santa també és una bona oportunitat per veure, a banda de la col·lecció pròpia, algunes de les peces que estan de forma temporal als tallers del Museu del Ferrocarril, en fase de restauració per a altres entitats.