8/22/2022

Unió de Pagesos calcula que la verema serà almenys un 25% menor per la sequera i els cops de calor i denuncia l’estancament de preus


Unió de Pagesos preveu que la verema d'enguany, que ha començat fa uns dies a Catalunya, serà almenys un 25% menor que la mitjana d'altres anys, per la sequera que ha patit gran part del territori i les temperatures extremadament altes, qüestions que han fet avançar la collita en algunes zones a finals de juliol o principi d'agost.
 
Un altre factor que marcarà les condicions de la collita també serà l'estancament de preus del raïm i el vi que les empreses compradores paguen a les viticultores i viticultors. A més, l'elevat increment de costos de producció (gasoil, de fitosanitaris i fertilitzants) impedeix que els preus puguin ser compensats.
 
Pel que fa a la DOQ Priorat, ja s'ha començat a veremar raïm blanc a la part baixa de la comarca, a Bellmunt i el Molar. En aquesta zona, el sindicat destaca la resistència d'algunes bodegues a pujar el preu del raïm tot i que el Consell Regulador de la DO n'ha demanat un augment.