5/04/2022

El Col·legi de Periodistes, contra l'excés de rodes de premsa a l'Ebre

La demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ens veiem obligats novament a reiterar la nostra petició que es racionalitze l'excés de convocatòries de premsa que realitzen les diferents administracions i entitats públiques i privades del territori. Malauradament, la concentració de rodes de premsa en un sol dia no és un fet aïllat i els periodistes i les periodistes ens fan arribar la seua queixa de forma constant per mirar que entre tots solucionem el problema. Els professionals de la comunicació al nostre territori són els que són i no donen l'abast quan en un sol matí es convoquen més d'10 actes de premsa, com ha passat avui mateix 4 de maig.

Des de la nostra Demarcació elaborem un calendari on es recullen una part de les convocatòries diàries -les que ens fan arriba a ebre@periodistes.cat-, ho fem per facilitar precisament la consulta per a tota aquella persona o entitat que vol convocar una roda de premsa. És per això que demanem que, en la mesura del possible, es consulte este calendari a la pàgina web del Col·legi de Periodistes (https://www.periodistes.cat/rodes-de-premsa/terres-de-lebre), per mirar de no fer coincidir en un sol dia molts actes.

Volem recordar també que són els periodistes i els mitjans els que tenen la potestat última de decidir què consideren o no noticiable i, per tant, què han de cobrir i què no.