4/02/2022

Òmnium homenatja la flixanca Dora Cervelló en reconeixement a la seua trajectòria com a mestra de català

La seu territorial d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre ha celebrat avui a Vinebre la festa dels Premis Tastets 2022, durant la qual s'ha lliurat el guardó honorífic Neus Gràcia Fortea a la mestra de català de Flix Dora Cervelló Ceró per la seua trajectòria docent  en pro de la llengua catalana. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Flix, Francesc Barbero, i d'una bona colla d'amics de l'homenatjada, la qual ha rebut una placa commemorativa de mans de Dolors Roo, presidenta territorial d'Òmnium. La directora dels Serveis Territorials d'Educació, Montserrat Perelló, ha sigut l'encarregada de glossar la trajectòria de Dora Cervelló, i la filla de l'homenatjada, Neus Guiu, ha fet un emotiu parlament en nom de la família.

Durant tot el matí de dissabte, l'històric edifici vinebrà de Ca Don Joan ha sigut l'escenari de lliurament dels premis Tastets i Especials Òmnium a més de trenta escolars i estudiants del territori ebrenc guanyadors de les diferents categories d'estos concursos literaris que Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre organitza anualment per a fomentar la creació literària en català als centres escolars i d'educació especial ebrencs. L'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, ha sigut l'amfitriona de la jornada i ha obert les portes del municipi vinebrà a totes les persones que des de diferents poblacions del territori s'han desplaçat avui fins al petit poble riberenc.

L'organització ha lliurat a tots els assistents un exemplar de la publicació 'Tastets', un recull de les 23 obres guanyadores. El llibre ha sigut editat conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, entitat que col·labora cada any amb els certàmens.