4/27/2022

El COMEBE recupera el paper de les dones durant la Guerra Civil i la postguerra

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) recuperarà la memòria de les dones que van patir la Guerra Civil i la postguerra a través d'un nou espai expositiu instal·lat al Centre d'Interpretació 115 dies, de Corbera d'Ebre. El nou box s'afegirà a l'exposició permanent, que actualment és el centre amb més visitants del COMEBE.

La comissària del nou espai serà la historiadora Anna Sospedra, autora de l'obra "Doblement oblidades", un estudi que recupera la memòria de les dones a les brigades internacionals. L'estudi, editat per la Universitat Rovira i Virgili, va ser reconegut l'any 2019 amb un premi del Memorial Democràtic, que en va facilitar la publicació.

El director del COMEBE, Batiste Forcadell, remarca la importància de crear un espai específic a parlar dels rols femenins durant la Guerra Civil i la postguerra. Per a Batista, "parlem massa sovint de la memòria al front i els camps de batalla però se'ns oblida el paper de les dones en aquella època. Elles són les grans oblidades. Des del COMEBE ho volem reivindicar i per això també hem apostat per una historiadora tortosina, apostant així pel territori i pel talent de les dones".