4/26/2022

Consulta prèvia a l'elaboració del Projecte de decret que regularà el Fons de Transició Nuclear

El Govern ha autoritzat el Departament d'Empresa i Treball a fer la consulta prèvia a l'elaboració del Projecte de decret que regularà el Fons de Transició Nuclear, dotat amb 24 milions d'euros per finançar accions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica. L'objectiu principal del nou decret serà regular aquest fons i assegurar-ne una gestió eficient i eficaç.

El fons té com a finalitat finançar actuacions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa de les zones afectades per l'impacte ambiental de la producció d'energia elèctrica nuclear a les centrals nuclears d'Ascó i de Vandellòs. Les actuacions seran per fomentar la reactivació econòmica de les zones afectades –els municipis de les comarques del Priorat, el Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre–,  promoure'n i millorar-ne la competitivitat i la diversificació econòmica i oferir alternatives als  3.000 llocs de treball directes.

Les centrals nuclears d'Ascó van entrar en funcionament el 1984 i el 1986, mentre que la central de Vandellòs II es va posar en marxa l'any 1988.