3/02/2022

Dos projectes riberencs de tecnología 5G, al Mobile Word Congress

Ahir, 1 de març, l'alcalde Francesc X. Moliné i el regidor de serveis Jesús Álvarez, acompanyats de la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i Albert Pujol, tècnic de l'àrea TIC, van visitar la Mobile Word Congress. El motiu, presentar 2 projectes molt importants en què participa l'Ajuntament:

El projecte de telemetria amb 5G dels comptadors d'aigua potable per a usos socials, amb la col·laboració d'Aigües de Catalunya i la MWC. Un projecte on es posa en valor la part social amb la gent gran, la formació i l'eficiència de la xarxa, situant a Móra la Nova com un cas d'ús real de 5G, referent a tot l'Estat.
I el projecte de laboratori tecnològic d'Ebredrone per a provar la tecnologia 5G a les Terres de l'Ebre. Aquest, es basa en el manteniment i control de l'estat dels aerogeneradors amb drons. El sistema s'està desenvolupant a la nau del Molló.

A més, també es va visitar l'estand de Fujitsu per provar una aplicació destinada a la salut amb tecnologia 5G. Ho van fer amb connexió en directe des de la nau del Molló i l'estand de Fujitsu a la MWC.

Aquests projectes de primera magnitud posicionen a la Ribera d'Ebre en una situació tecnològica capdavantera.