2/15/2022

Nou logotip i donació de llibres a les biblioteques de la Ribera d'Ebre

Aquesta setmana l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha fet entrega de nou lots de llibres per a totes les biblioteques públiques de la Ribera d'Ebre integrades al Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya.

Amb el suport del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha dut a terme una compra extraordinària de fons bibliogràfic valorat en 4.000 €. La iniciativa s'emmarca en el servei de suport comarcal que realitza la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre. En aquest sentit, algunes d'aquestes accions de suport són: formació del personal, assessorament tècnic, assessorament sobre activitats, gestió de lots de préstec, coordinació del préstec interbibliotecari, donatius i compra de fons bibliogràfic, entre altres.

Les 9 biblioteques beneficiàries d'aquesta iniciativa pertanyen als municipis d'Ascó, Benissanet, Flix, Ginestar, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Tivissa, La Torre de l'Espanyol i Riba-roja d'Ebre. Els lots adquirits estan formats bàsicament per llibres sobre TIC, novetats de narrativa, obres de no-ficció, novel·les juvenils i contes infantils. Els llibres s'han adquirit a les dues llibreries de Móra d'Ebre: Bassa, la papereria i Llibreria Rosa.

També s'ha presentat el nou logotip de la Biblioteca Comarcal. El disseny ha estat obra de l'artista morenc Jordi Alfonso, qui ja va crear el primer logotip de l'entitat l'any 1997. El treball representa un element arquitectònic emblemàtic de l'edifici de la biblioteca com és la façana i vidriera posterior. En motiu de l'aniversari, Jordi Alfonso ha volgut renovar el logotip de la biblioteca i l'ha ofert de forma desinteressada a l'ajuntament.