2/02/2022

L'Institut Català de les Dones inicia un projecte per a reconèixer i visibilitzar dones de les Terres de l'Ebre nascudes abans de 1947


L'Institut Català de les Dones, adscrit a la conselleria d'Igualtat i Feminismes, ha iniciat a les comarques de les Terres de l'Ebre el projecte "Dones rurals, dones de l'Ebre" per visibilitzar i reconèixer les aportacions que han fet les dones a la societat ebrenca i que sovint queden invisibilitzades per les dinàmiques sexistes i patriarcals.

El projecte es construeix gràcies a la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals, museus i entitats de dones que ja hi han començat a treballar aquest mes de gener. Aquestes entitats s'encarreguen de la recerca i documentació de la vida de les dones amb l'objectiu de reconèixer socialment les aportacions fins ara massa invisibilitzades. Un dels objectius del projecte és que les i els joves coneguin les dones que han estat referents del territori, per la qual cosa moltes de les actuacions de divulgació s'adreçaran a la població més jove i als centres educatius.

Per dur a terme aquesta iniciativa s'estan cercant dones nascudes al territori de les Terres de l'Ebre abans de 1947. Es busca donar a conèixer les contribucions personals i socials en totes les branques laborals i del coneixement que han aportat a la societat. Un cop finalitzat aquest procés, una comissió territorial realitzarà una selecció de les dones que s'incorporen al projecte valorant la influència de les aportacions al desenvolupament del territori.