2/08/2022

Empresa i Treball destina més d'11'3 milions d'euros a polítiques d'ocupació durant el 2021 a les Terres de l'Ebre


El Departament d'Empresa i Treball, mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), destina 11.309.197'97 euros a través dels diversos programes de formació i inserció al mercat de treball, a més dels 972.750 euros destinats a l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació (IDFO) durant el proppassat 2021 a les Terres de l'Ebre. (veure doc. adjunt)

L'impacte d'aquesta inversió "la més gran dels darrers anys a les Terres de l'Ebre, juntament amb la captació d'inversió en els darrers 2 anys per valor de 285 milions d'euros amb projectes, confirma el bon moment que vivim per l'impuls econòmic del territori" - ha explicat el delegat del Govern, Albert Salvadó.

En aquest sentit, Albert Salvadó ha valorat que a la captació de noves inversions se suma a d'altres empreses ja implantades a les Terres de l'Ebre que "aposten per arrelar i ampliar les seves plantes a les Terres de l'Ebre, la qual cosa és un clar indicador dels bons nivells de productivitat dels treballdors i treballadors del territori ". Alhora el delegat del Govern ha volgut destacar "l'esforç que fa el SOC per identificar col·lectiu més específics i destinar els ajuts a col·lectius concrets i reforçant l'equitat territorial".

En concret, les polítiques del SOC es destinen a diversos sectors d'edat diferents: jovent menors de 30, de 30 a 45 anys i més de 45, com també a col·lectius concrets com les persones aturades de llarga durada, les dones i les persones trans. De fet, el col·lectiu trans rep per primera vegada uns ajuts específics i d'aquesta manera "assolim la concreció i l'especificitat dels sectors receptors per fer unes polítiques d'ocupació més efectives i optimitzant els recursos disponibles, amb l'objectiu de cobrir necessitats concretes de les Terres de l'Ebre" - ha destacat el director territorial d'Empresa i Treball, Adam Tomàs.

Així, el Departament d'Empresa i Treball complementa la inversió empresarial i les polítiques d'ocupació per fer-les més efectives, i destina a sectors de població específics els diferents programes "que destinen les subvencions a institucions públiques, entitats i empreses de les comarques ebrenques, arribant aquest 2021 a un total de 1.584 persones que es veuen beneficiades d'aquests recursos i que entren al mercat de treball amb bones perspectives de futur" - ha explicat Adam Tomàs.

Entre els programes del SOC que han rebut més inversió ha estat el de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP), que ofereix a les persones treballadores, preferentment en situació d'atur i demandants de feina, una formació d'acord amb el seu potencial i adaptada a les necessitats del mercal, amb 3.339.162'80 euros. També el Programa Treball 7 Comarques, que promou projectes ocupacions i de desenvolupament local en comarques amb major necessitat de reactivació econòmica, per estimular la creació d'activitat i la generació d'ocupació que afavoreixi l'arrelament de la població i amb el qual s'ha destinat als quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre 1.367.837'76 euros.
El Programa Treball i Fomarció, que pretén afavorir la contractació de persones a l'atur, amb especial vulnerabilitat i dificultat per accedir al mercat laboral, a través del suport a entitats per a què porten a terme accions d'experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic, ha rebut 1.157.546'08 euros; i el Programa Treball als Barris, que ha destinat 1.009.119'92 euros als quatre municipis que hi formen part: Flix, Móra d'Ebre, Tortosa i Ulldecona, i que dona suport de manera prioritària a barris i àrees urbanes que, per les seves característiques, requereixen d'una atenció especial de l'administració per millorar-les des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, per contribuir a l'equilibri social i territorial.
Al mateix temps, destaquen els 972.750 euros que s'ha destinat al conjunt de les Terres de l'Ebre a través de l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació (IDFO).