2/14/2022

El Poble Vell de Corbera d'Ebre, cinquè finalista de "Batalla monumental", que dijous triarà el monument favorit de Catalunya

El programa "Tot es mou" ha fet públic aquesta tarda que el Poble Vell de Corbera d'Ebre és el cinquè monument finalista de "Batalla monumental", de TV3 que dijous emetrà la gran final des de la Seu Vella de Lleida. En aquesta última batalla, presentada per Roger de Gràcia, s'enfrontaran els vencedors dels duels que ha triat l'audiència del programa: el castell de Montsoriu, el recinte emmurallat de Montblanc, el Palau de la Música Catalana, la Cartoixa d'Escaladei i el Poble Vell de Corbera d'Ebre. 

Les reporteres de "Batalla monumental", Candela Figueras i Laia Fontàn, han proclamat oficialment l'últim monument finalista del programa, aquesta tarda, al magazín "Tot es mou", amb Helena Garcia Melero. El Poble Vell de Corbera d'Ebre ha guanyat la batalla de batalles i s'ha imposat al Born Centre de Cultura i Memòria amb gairebé un 80% de les votacions.  

Els cinc monuments finalistes

La segona temporada va començar amb una batalla de fortaleses, que va guanyar el castell de Montsoriu i va aconseguir la primera plaça per a la final de "Batalla monumental" després d'enfrontar-se amb el castell de Mur, amb el suport del 57% dels vots dels espectadors. A la segona batalla, entre muralles, el recinte emmurallat de Montblanc es va imposar al de Cervera amb el 56% de les votacions. El tercer duel, una batalla modernista, va donar la victòria al Palau de la Música Catalana, que guanyava la cripta i la colònia Güell amb un 59% dels vots. En el quart enfrontament, en un ajustat duel entre dos monestirs únics, la cartoixa d'Escaladei guanyava la batalla de la fe amb el 51% dels vots davant del monestir de Ripoll, i aconseguia la penúltima plaça en joc per a la final. L'últim duel de la temporada l'ha guanyat el Poble Vell de Corbera d'Ebre, que amb un 79% dels vots s'ha imposat al Born Centre de Cultura i Memòria.