12/22/2021

Els olis de la DOP Terra Alta triomfen en l’Edició dels Premis CDO 2021

La DOP Oli Terra Alta obté cinc guardons de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus on premien els millors olis d'oliva verge extra de les DOP de la demarcació amb el Centre de Desenvolupament de l'oli (CDO) de Reus. La qualitat dels olis d'oliva verge extra de les denominacions d'origen protegides (DOP) de la demarcació s'ha vist recompensada, un any més, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l'Oli, gestionat per l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Enguany, la Terra Alta ha estat la protagonista dels guardons, que han anat a mans de les cooperatives i molins particulars Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep de Bot (Premi afruitat verd amarg). En aquestes mateixes categories han obtingut un accèssit els olis d'Identitat Extra Virgin Olive Oil d'Horta de Sant Joan (accèssit afruitat verd amarg); de Vallespí Vidal - La Gaeta, de Vilalba dels Arcs (accèssit afruitat verd dolç), i de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta de la Pobla de Massaluca (accèssit afruitat madur).

El lliurament dels premis, que enguany arriben a la 15a edició, ha inclòs un reconeixement a l'oli afruitat verd amarg de l'Escola Agrària de Gandesa (Terra Alta), i una menció entranyable per al qui va ser president de la DOP Baix Ebre - Montsià, Jaume Roé, finat al febrer d'enguany. L'acte va tenir lloc divendres, 17 de desembre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus i va ser presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a més de comptar amb l'assistència d'altres autoritats i representants del sector. El Centre de Desenvolupament de l'oli, gestionat per les àrees de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, treballa per al coneixement, promoció i posada en valor de la cultura de l'olivera, mitjançant diferents iniciatives que es duen a terme al llarg de l'any.

Nou reconeixement a l'empeltre

El president de la DOP Oli Terra Alta, Josep Pere Colat, va expressar que totes aquestes accions de difusió són molt positives per al sector i també la seva satisfacció pels resultats obtinguts en aquesta Edició de Premis CDO. La trajectòria sempre és positiva, l'oli de la varietat empeltre era desconegut pel consumidor i des de fa uns anys se li està donant el reconeixement que és mereix. També va explicar com anteriorment al nostre territori es collia l'oliva a final de  novembre i desembre on els olis eren molt plans i dolços, en canvi, actualment la campanya comença a final d'octubre i novembre obtenint uns olis molt més verds, afruitats, complexes i, sobretot, d'una qualitat excel·lent com així ho demostra el fet que les nostres cooperatives i empreses obtenen cada cop més premis i reconeixements. La DOP Oli Terra Alta continuarà promocionant l'oli verge extra de la varietat empeltre per la seva singularitat, qualitat i beneficis per la salut que ens aporta.