9/07/2021

La imatge de la Mare de Déu de la Cinta presideix la façana barroca de la catedral de Tortosa

Aquest matí, a primera hora, ha estat instal·lada la imatge de la Mare de Déu de la Cinta de marbre de Carrara a la fornícula central de la façana barroca de la Catedral de Santa Maria de Tortosa. La notícia ha agafat per sorpresa tant a la ciutadania com a la premsa, que ja s'han trobat l'estàtua al capdamunt de la portalada d'entrada de la Catedral. La imatge, s'ha hagut de separar de la part de sota perquè pogués encabir-se a la capella i, posteriorment, s'hi ha afegit , de nou, la part que faltava.

Amb tot, però, la col·locació ha estat força ràpida i des del Bisbat i la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta s'han mostrat satisfets del seu resultat, així ho ha apuntat la primera majordoma de l'Arxiconfraria, Mabel Marcos.

Per la seva banda, el vicari general del capítol catedralici, Mn. José Luís Arín, ha comentat que "moltes generacions de tortosins somiaven a tenir una imatge de la Mare de Déu presidint la façana" i que "el d'avui és un dia històric perquè el somni s'ha convertit en una realitat". Per acabar reblant que "la imatge és digna d'una plaça inaugurada recentment i d'una façana restaurada amb vistes al riu".

Mentre que, l'escultor de la peça, Marco Augusto Dueñas, ha referit que "estem molt contents de veure-la per fi al seu lloc, allà on es va pensar que hi havia d'anar quan es va realitzar". En relació a les tasques del trasllat ha dit, visiblement emocionat, que "malgrat els dubtes inicials sobre si entraria bé al lloc, després de veure-la a la façana m'adono que el procés ha anat molt millor del que hauríem pogut somiar". Finalment, ha emplaçat la ciutadania a valorar, jutjar i interpretar la seva creació que, a partir d'ara, formar part de tots els tortosins.Tortosa, Terres de l'Ebre, 31 d'agost de 2021


Redactat per: Irene López