9/07/2021

EL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA I DE LES TERRES DE L’EBRE MANIFESTA LA SEVA OPOSICIÓ A LA MAT DE FORESTALIA

Les federacions del PSC del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre manifesten conjuntament la seva oposició a la línia de molt alta tensió (MAT) de Forestalia i demanen buscar alternatives per evitar l'impacte sobre el territori que tindria aquesta via de connexió estratègica.

 
Segons han explicat els primers secretaris del PSC del Camp de Tarragona, Kenneth Martínez, i de les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega, la instal·lació d'aquesta xarxa suposaria travessar 6 de les 10 comarques de la demarcació de Tarragona, és a dir, una MAT d'uns 180 quilometres.

 
"Cal tenir present que la tramitació que s'està fent és incorrecte. S'està intentant habilitar una línia de molt alta tensió com si es tractés d'una línia d'evacuació. En aquest cas les subestacions a connectar haurien d'estar en un radi màxim de 40-50 quilòmetres però no a 250 quilòmetres, com es vol dur a terme", han explicat.

 
Davant d'aquest escenari, en primer terme, el PSC del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre volen denunciar la irresponsabilitat absoluta dels Governs de Junts per Catalunya i d'ERC a la Generalitat que durant els darrers deu anys no han fet res en matèria d'energies renovables. "Per culpa de la seva incompetència ara ens trobem amb la necessitat de portar l'energia renovable d'Aragó. Tenir un mal Govern té conseqüències lamentables com es pot comprovar."

 
Així mateix, ambdós primers secretaris demanen buscar alternatives per evitar l'impacte sobre el nostre territori d'aquesta mena de connexió energètica que hauria d'enllaçar l'Aragó amb Barcelona i la seva àrea metropolitana.

 
"Una d'aquestes alternatives podria ser que aquesta MAT aprofités les línies de molt alta tensió existents ja al territori, que tenen suficient capacitat com per absorbir l'energia produïda per les energies renovables d'Aragó."

 
Una altra alternativa plausible seria que la MAT passés per l'autopista donat el context actual d'alliberament de peatges de l'AP-7, han explicat Kenneth Martínez i Manel de la Vega.

 
Finalment, tant el PSC del Camp de Tarragona com la federació de les Terres de l'Ebre reafirmen el seu compromís absolut amb les energies renovables i amb un model energètic verd i eficient. "Ara bé, això en cap cas ha de suposar que siguem mers elements de transmissió d'un corredor energètic perquè els Governs independentistes de la Generalitat no hagin fet la feina que els pertocava durant aquests darrers deu anys", han conclòs.