7/12/2021

Unió de Pagesos es manifestarà dimecres a Madrid per reclamar mesures pel sector de la vinya i el vi

Unió de Pagesos participarà en la concentració convocada per aquest proper dimecres dia 14 de juliol a les 12 del migdia davant la seu del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a Madrid, en defensa del sector de la vinya i el vi. D'aquesta manera, el sindicat s'afegeix a la protesta organitzada per Unión de Uniones per reclamar mesures per al sector, a les portes d'una nova verema.

El sindicat participarà en la protesta per tal de reclamar que s'articuli la verema en verd per a la campanya 2021 i la inclusió del míldiu en l'assegurança del raïm de vinificació a Catalunya. El sindicat apunta també que el sector necessita actuacions urgents, que cal aplicar ja si no es vol que l'horitzó a mig i llarg termini ja no sigui abastable.

Tal i com denuncia Unió de Pagesos, el sector vitivinícola, i molt especialment les viticultores i viticultors catalans, pateix des de fa ara dos anys una situació de males collites, problemes sanitaris i baixos preus, que dificulten molt el nostre futur. Una situació que, a Catalunya, s'ha vist agreujada a causa del míldiu i la pandèmia del Covid al 2020, que han deixat la pagesia en una situació molt compromesa.