7/03/2021

S’inicien les obres per instal·lar la font de la plaça de l’Ajuntament al parc municipal

Aquest dimecres, l'Ajuntament de Tortosa informà que s'han iniciat les obres de la instal·lació i reubicació de l'antiga font de la plaça de l'Ajuntament a un nou espai al parc municipal Teodor González.

Així ho va donar a conèixer l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Serveis a la ciutat, Domingo Tomàs, en destacar que "la instal·lació de la font se suma a les actuacions de millora que s'estan duent a terme al parc, com la de la renovació de l'arbrat, el drenatge o la renovació dels parcs infantils" i que "l'actuació tindrà un cost total de 72.000€".

Aquesta obra es duu a terme de manera conjunta amb Aigües Tortosa que, tal i com ha explicat el seu cap de servei, Manel Rillo, seran els responsables de fer la instal·lació hidràulica que permetrà que puguin funcionar els brolladors de la font a través d'un doble sentit hidràulic, un per al brollador central i un altre per als laterals. Així doncs, hi haurà dues bombes internes submergibles i independents que comptaran amb un sistema de desinfecció i de filtració de l'aigua que actuarà de manera continuada.

Un cop s'acabi aquesta primera fase es procedirà a la ubicació de les peces externes que conformen el revestiment de la font. Aleshores també es traslladaran els gronxadors que estaven ubicats en aquest espai fins a la part lateral de l'entorn de l'antic llac municipal, on recentment ja se n'havien inaugurat uns de nous.Tortosa, Terres de l'Ebre, 2 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López