7/01/2021

Resultats del cribratge poblacional de Deltebre

El passat dilluns s'iniciava per part de Salut Pública un cribratge a Deltebre dirigit a població menor de 40 anys no vacunada, arran dels nombrosos casos sorgits del brot entre població jove que es va iniciar a Tenerife. Aquest cribratge es va realitzar entre el dilluns 28 de juny a la tarda i dimarts 29 de juny al matí. El cribratge també va incloure els assistents al partit de futbol entre La Cava i Jesús i Maria.


Durant el cribratge es van realitzar un total de 323 proves, de les quals 312 van sortir negatives i 7 positives. Hi ha 4 proves que, a causa que el resultat de laboratori no fou concloent, s'hauran de repetir. Així doncs, una vegada realitzat el cribratge i el seguiment de contactes estrets dels positius, el brot amb origen a Tenerife s'eleva a 43 afectats i 347 contactes estrets.


Des de Salut es vol agrair la ràpida coordinació amb l'equip de presa de mostres de l'ICS Terres de l'Ebre, així com col·laboració amb l'Ajuntament de Deltebre i tota la població que ha participat en el cribratge per tal de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.


Paral·lelament, el brot entre la població jove del Baix Ebre, que afecta principalment Tortosa i que ja es troba sota control per part d'Epidemiologia, té una afectació segons les últimes dades de 54 casos positius.