7/22/2021

Redacció del pla museístic del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova


El passat dia 8 de juny es va realitzar una visita institucional a les instal·lacions del museu amb motiu de la redacció del pla estratègic i museístic del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova. Aquest pla ha de definir tant els elements a gestionar per ADIF com pel propi museu, on hi ha la creació d'una nova base de manteniment d'infraestructures necessària per la gestió de la xarxa actual, que sigui compatible amb els usos museístics de l'estació. L'espai museístic podrà arribar a ser de 250.000m2.

A la visita hi van participar per part del mNACTEC Jaume Perarnau, director del Museu, que ha estat qui ha encarregat de la redacció del pla del museu.

Per part de l'ajuntament de Móra la Nova hi van participar Francesc Xavier Moliner, alcalde del poble, i Laura Griñó, primera tinent d'alcalde.

Per part d'ADIF, que s'encarregarà d'adequar les instal·lacions ferroviàries del museu que siguin també de servei comercial, hi va participar José Estrada, director general de circulació, Alfonso Ruiz, subdirector de manteniment d'infraestructura, Jorge Villa, gerent de circulació de l'àrea Nord-est i Diego González, tècnic de capacitats.

Per part de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols hi va participar José Carlos Domínguez, director gerent de la Fundació, Rosa María Pozuelo, cap de gabinet i relacions institucionals i Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril a Vilanova.

Durant les 4 hores que va durar la visita es va poder realitzar un recorregut tant pels espais ja museïtzats com pels nous espais a museïtzar, com són l'economat, la bàscula, el moll de càrrega o la vivenda del sobreestant. A més de fer la visita a peu, es va poder gaudir dels dos trajectes disponibles amb els trens en servei del museu.

En dates properes serà presentat públicament el pla del museu, un cop hagi conclòs la seva redacció.