7/08/2021

Móra la Nova tindrà un fons social d'aigua destinat a famílies en risc d'exclusió social

L'Ajuntament de Móra la Nova ha prorrogat el conveni amb Aigües de Catalunya cinc anys més. Un dels punts del conveni és el compromís de l'empresa de crear un fons de solidaritat per les famílies moranovenques en risc d'exclusió social. "Quan una família no pugui fer front als talls d'aigua i a les factures que li arriben i tingui un informe favorable dels serveis socials del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, doncs Aigües de Catalunya es farà càrrec d'una factura, dos o més mensualitats i així intentar fer sortir d'aquest mal tràngol a les famílies que es troben en aquesta situació", ha explicat l'alcalde Francesc X. Moliné.

Aigües de Catalunya afegirà al fons cada any 1.500 euros, arribant fins a 7.500 euros al final de la pròrroga del conveni. Més d'una vintena de famílies podrien ser susceptibles a demanar aquest ajut. "No tenen perquè ser les mateixes, però sí que ens dóna una pista les 25-30 famílies que acudeixen a la Creu Roja a buscar menjar i articles d'higene personal. Possiblement també són famílies que tenen problemes per pagar el rebut de l'aigua o el rebut de la llum", ha afegit Moliné.

A més d'aquest projecte social, el consistori ha decidit renovar la seva confiança amb Aigües de Catalunya per la seva professionalitat a l'hora d'abordar diferents crisis que ha patit el municipi els darrers anys, com la de la contaminació amb plaguicides de l'aigua l'estiu del 2018. Per la seva banda, el conseller delegat d'Aigües de Catalunya, Marc Pifarré, ha expressat que estan "molt contents d'haver revalidat la confiança de l'Ajuntament de Móra la Nova amb el servei d'aigua potable".

El conveni també inclou una prova pilot d'aplicació de la tecnologia 5G a l'aigua, inspecció del clavegueram amb càmera de vídeo; i diverses campanyes divulgatives a l'institut escola de Móra la Nova.