7/30/2021

L’arròs, protagonista durant el mes d’agost a les cuines tortosines

Al llarg del mes d'agost Tortosa tindrà com a protagonista l'arròs a les cuines de diversos restaurants adscrits a l'Associació Platigot. Aquestes jornades gastronòmiques sorgeixen amb l'objectiu de potenciar diversos dels productes estrella de la cuina amb D.O. Terres de l'Ebre durant tot l'any, amb motiu de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021. D'aquesta manera, tant des de l'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Tortosa com des de la Federació de Comerç Tortosa +, es vol ajudar a reactivar l'economia i el gremi de la restauració i l'hostaleria, un dels més damnificats pel toc de queda i les restriccions del Procicat davant la crisi sanitària del Covid-19.

Des de l'estand de Platigot del Mercat Municipal de Tortosa, la seva presidenta, Carme Pla, ha destacat que "les jornades han nascut amb la idea de posar en valor la gastronomia i la restauració de la ciutat perquè, tot i no estar al cor del Delta, estem al costat i tenim restaurants que treballen molt bé els productes quilòmetre zero com l'arròs". Pla ha afegit que "hem volgut obrir aquest producte a tothom perquè pugin participar tots els sectors fent un menú especial amb l'arròs, un plat estrella o una tapa, com ho és el cas d'alguns bars, com el Pica-Pica".

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Sisco Pepió, ha agraït a Platigot que "s'hagi animat a tirar endavant aquest esdeveniment gastronòmic que esperem que sigui el primer però que s'acabi consolidant" tot recordant que "són uns temps difícils per a la restauració i ara més que mai cal donar suport a la restauració de la nostra ciutat". Pepió ha tingut unes paraules d'agraïment per a Arròs Montsià pel fet "d'haver col·laborat en aquesta jornada" i ha lamentat que no s'hagi pogut dur a terme el show cooking amb en Ladis, guanyador del concurs de paelles del Joc de Cartes, així com també la mostra de vins novells que s'havia de celebrar al mateix temps que les jornades i que, finalment, s'han hagut de cancel·lar. Finalment, ha encoratjat la ciutadania a "poder visitar els nou restaurants participants i degustar un producte tan típic del nostre territori com ho és l'arròs, perquè cal insistir en el fet que per a poder menjar un bon arròs no ens cal sortir fora de casa nostra perquè aquí tenim restaurants de bon nivell que poden oferir-nos uns molt bons productes sostenibles i de quilòmetre zero".

De fet, avui estava prevista una demostració culinària i una degustació d'un arròs per part del cuiner del restaurant L'Arròs de Deltebre, Ladis Alcalà, però no s'ha pogut dur a terme per prevenció davant l'augment de casos derivat de la pandèmia del Covid-19. En aquest sentit, Alcalà, ha comentat que "m'ha convidat Arròs Montsià i Platigot a les jornades i voldria animar als restauradors de Tortosa i a la ciutadania a participar en aquestes primeres jornades gastronòmiques de l'arròs perquè aquest és un producte molt nostre que ja compraven les nostres àvies" i que "amb ell es poden aconseguir molts bons plats i grans receptes que a casa no tenim el costum de fer".

Per tant, aquesta primera edició s'espera que es consolidi i es pugui continuar celebrant i ampliant de cara al futur. Els restaurants participants que elaboraran els menús d'arròs durant tot el mes d'agost són: La Vegueria, Xapla, Lo Paiolet, El Cristal, Lo Safareig, Restaurant de El Parc, Lo Llaüt, La Torreta i el Pica-Pica.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 30 juliol de 2021-07-30


Redactat per: Irene López