7/16/2021

La XXVIII Mostra de Jazz de Tortosa continua marcada pel Covid-19

Aquest matí, el director de la Mostra de Jazz de Tortosa, Xavi Bertomeu, el regidor de cultura, Enric Roig, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, han presentat els detalls del programa de la XXVIII Mostra de Jazz de Tortosa al pati del Museu de la ciutat.

Un any més, l'edició es veurà afectada per la pandèmia del Covid-19, obligant a celebrar els concerts en espais oberts a l'aire lliure, amb aforament limitat i fent una reserva prèvia a través del portal d'Ebreticket.cat o del mateix web de la mostra (www.jazztortosa.com) i que s'allargarà fins el 14 d'agost. Els únics concerts de pagament (entre 5 i 15 euros) seran els que se celebraran al Museu de Tortosa. Aquest serà el cas de Susana Sheiman que, acompanyada d'un dels trompetistes de més projecció internacional, David Pastor, s'encarregaran d'inaugurar el festival el proper divendres 30 de juliol. El dilluns 2 d'agost serà el torn de la Tortosa Big Band, la banda de Jazz de les Terres de l'Ebre, que actuarà un any més a la mostra.

I seguint amb grups que repeteixen, després de l'èxit assolit l'any passat, tornen a compartir escenari el grup de Patáx, que han tret un nou disc on actualitzen temes emblemàtic de The Beatles, i que actuaran el proper 12 d'agost. Per completar la graella del programa amb una aposta arriscada, la del grup Uroz Jazz Dealers, els principals caps de cartell d'aquesta edició, que recullen l'essència del jazz de New Orleans tot barrejant-la amb un nou format comercial que aposta per redescobrir el gènere.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que "estem a l'any de la CCC i el Jazz era un pilar important. Volíem anar més enllà de l'any passat, no ha pogut ser, però ens permetrà ressaltar la importància que té a la ciutat".

Mentre que el regidor de cultura, Enric Roig, ha comentat que "el jazz havia de poder donar suport a la restauració al llarg d'aquestes tres setmanes" i ha recordat que "la cultura és segura".

A més, la mostra continua apostant per defensar el sector de la restauració i, és per això, que es duran a terme prop d'una vintena de concerts de músics d'arreu dels Països Catalans, i molts d'ells amb accent ebrenc, com Lo Jazzman, Jazzy Lokals, Pili Cugat, Dj. Interplanetari, Laura Garí, Acústiks o Jazz Attack Quartet, entre d'altres.

I gràcies als restaurants col·laboradors es podrà gaudir també de la 18ena edició de les jornades de cuina Cajún, que faran tapes específiques per a la mostra.

En el marc del festival hi haurà també la tradicional Jazz Fira Disc i el dimecres, 4 d'agost, es farà una projecció de cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula "Bohemian Rhapsody". També es farà una trobada amb el col·lectiu

Tots aquells qui ho desitgin també podran visitar l'Exposició fotogràfica retrospectiva de les antigues edicions, a càrrec de Rafa Ricote, que tindrà lloc al pati dels llimoners del Museu de Tortosa, així com també una altra exposició sobre els cartells del concurs.Tortosa, Terres de l'Ebre, 15 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López