7/09/2021

Jordi Sànchez: “amb els nostres indults no es resol el conflicte polític i continuem tenint pendent acabar amb la repressió”

Aquest matí, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha visitat les Terres de l'Ebre. A primera hora ha inaugurat la seu del partit a Móra la Nova, mentre que al migdia s'ha desplaçat fins a Tortosa per comparèixer en una roda de premsa des de la seu del Col·legi de Periodistes de la demarcació de les Terres de l'Ebre.

Des d'allà, Sànchez ha destacat que "aquesta és la primera visita que faig com a secretari general al territori i l'he volgut fer de manera especial a les Terres de l'Ebre per demostrar el compromís del partit i també el meu amb aquesta part del país", ja que, "com sabeu no han estat sempre al lloc que es mereixen en el projecte nacional".

Sànchez ha agraït el suport rebut per part de tota la gent des del 16 d'octubre del 2017, quan van entrar per primer cop a la presó i ha dit que "si estem aquí és pel suport de tanta i tanta gent que, amb les maneres més imaginatives, hem anat rebent no només nosaltres sinó també les nostres famílies".

Per Sànchez el missatge és molt clar, ja que, "amb els nostres indults no es resol el conflicte polític i continuem tenint pendent acabar amb la repressió" perquè "no podem oblidar ni un minut a les persones que estan a l'exili, començant pel President Puigdemont, i a la resta de milers de persones que es troben en causes judicials i litigis davant dels tribunals".

Per continuar defensant que "la llibertat l'exerciré amb tota la potència que sigui capaç de fer-ho i si no m'han condicionat durant tot aquest temps de presó, òbviament ara encara ho seré menys". Emplaçant així al govern espanyol a facilitar la fi de la repressió mitjançant la llei d'amnistia i que així els exiliats puguin també retornar al seu país.

I tornant a l'àmbit del municipalisme, Sànchez ha exposat finalment que "l'objectiu de JXCAT és consolidar el seu creixement en la propera convocatòria electoral del 2023 estant presents a tots els municipis de les Terres de l'Ebre i amb candidatura pròpia" tot i que "estarem oberts a incorporar tota l'experiència de persones que encara no han fet el pas cap a JXCAT".

A continuació, en resposta a les qüestions de la premsa, Sànchez ha reivindicat que "s'enretiri el monument franquista de la Batalla de l'Ebre" i que "estem esperant que la justícia permeti executar la demolició del que avui encara continua sent una part de la simbologia de la ciutat per donar un record a les víctimes del franquisme en la mesura que ens pertoqui".

Per la seva banda, la coordinadora de JXCAT a les Terres de l'Ebre, Annabel Marcos, ha agraït a Sànchez que "hagi escollit les Terres de l'Ebre com el primer lloc de visita després de la seva sortida de la presó" i ha explicat que s'ha escollit la casa dels periodistes per fer la roda de premsa perquè "sempre he pensat que al col·legis professionals se'ls ha de tenir en compte i donar-los protagonisme".

En relació al monument franquista, Annabel Marcos, ha comentat que "la retirada és un compromís de l'anterior legislatura i continuem mantenint-lo" i que "s'han produït dos contenciosos, essent aquest segon sobre la llicència d'obres de l'Ajuntament de Tortosa", el dia en què s'ha sabut que l'Audiència de Tarragona ha imposat les mesures cautelars que impedeixen l'execució de l'obra d'enretirada, ara per ara. Al mateix temps, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha interposat un recurs d'apel·lació davant del TSJC per tal d'evitar més retards en l'obra. Marcos ha explicat també que "el Govern té preparat un magatzem per desar les peces del monument" i que els qui executaran l'obra "seran persones dels serveis penitenciaris que tenen el tercer grau i que han estat formades en soldadura i tecnologia".

En acabar, el secretari general de JXCAT s'ha desplaçat fins a Ferreries on ha tingut una reunió amb els afiliats del partit i ha acabat la seva visita a l'Ebre amb una trobada amb la agrupació del Montsià al Centre Cívic de Masdenverge.Tortosa, Terres de l'Ebre, 9 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López