7/17/2021

IGNASI BLANCH PROJECTA EL SEU NOU TREBALL SOBRE EL RIU EBRE

L'artista plàstic i il·lustrador Ignasi Blanch presentarà una intervenció artística dintre dels actes de la convocatòria que la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa ha preparat per al proper diumenge 18 de juliol a les 21'30h.

Ignasi Blanch participarà a l'acte i projectarà la seva nova obra al riu, especialment concebuda per a aquest moment. La imatge que Blanch projectarà proposa un missatge sincer, clar i directe, molt poètic i convida a una actitud reflexiva per entendre la història des d'una actitud pacífica i amb una memòria lluny de la petjada social d'un monument que enalteix a un dictador.

La intervenció compta amb l'acompanyament d'una peça musical del grup croata KlapaSinj, produïda pel músic Nenad Bach, resident a EEUU, organitzador de concerts internacionals per la PAU i amb qui Blanch col·labora per donar suport a la campanya Ping Pong Parkinson creada pel músic croata a favor dels malalts de Parkinson.

Aquesta acció li coincideix aquest estiu amb una nova exposició col·lectiva Permeable place-Fair transitions a Berlín en motiu dels 60 anys de la construcció del Mur, per a reivindicar la memòria històrica. Ignasi Blanch va participar el 1990 com a únic representant de l'Estat espanyol al projecte internacional East Side Gallery.