7/14/2021

ElBan de la Festa del Renaixement, l’alternativa de l’Ajuntament davant de l’ajornament de la XXV edició

Aquest matí, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, acompanyat per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat el programa alternatiu d'actes que es faran els dies en què s'hauria hagut de celebrar la XXV edició de la Festa del Renaixement a l'Espai Sant Domènec.

Es tracta del Ban de la Festa del Renaixement, un total de 18 espectacles d'aforament limitat i amb reserva prèvia que serviran per seguir mantenint viu l'esperit del segle XVI entre la ciutadania en el que és el segon any consecutiu en el qual s'han hagut de suspendre els actes de la Festa del Renaixement a causa de la pandèmia del Covid-19. A més, tal i com ens ha explicat la responsable de l'agenda d'actes de la Casa de la Festa, Cristina Gilabert, han hagut de readaptar-se a última hora davant de l'augment de casos de la variant Delta del virus que han afectat també el territori.

Per la seva banda, l'alcaldessa ha destacat que "el cartell representa un personatge de la Festa, un membre de la Suterranya, i que suposa el que és una part de la Festa del Renaixement". Roigé ha comentat que "enguany ja coneixíem que no podríem fer la celebració dels 25 anys amb tavernes, desfilades, el mercat d'època o amb espectacles internacionals". Roigé ha demanat a la ciutadania "continuar sent molt i molt prudents" davant l'augment de casos d'aquest mes de juliol.

Així doncs, entre dijous a la tarda i fins diumenge tindran lloc una sèrie d'espectacles que en total arribaran al centenar de passis. El primer d'ells serà "el Ban de la Festa del Renaixement" que serà l'acte inicial que tindrà lloc a la plaça de l'Absis i en el qual, tal i com ha avançat l'alcaldessa, es presentarà el cartell de la XXV edició prevista per a l'any vinent que ha dissenyat la il·lustradora, Pilarín Bayés.

Al llarg d'aquests dies hi haurà tres actes de pagament: "La Taverna d'Enrico" (8€), "La visita de Massimiliano Monteminori" (4€) i "Torneig cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi"(4€), les entrades dels quals s'hauran d'adquirir a través de la web www.festadelrenaixement.cat. A més, també hi haurà d'altres espectacles amb aforament limitat com: "Il festino", "La Suterranya", "Ordo Vagorum i el Ball de Cavallets", "Amagats", "Lei Joglars d'Ebre i els Gegants i la Cort de Bèsties", "El bosc màgic", el concert "Cel o infern, la Justa", el "Ball de les famílies nobles", "Los moriscos", el concert de "música de llaüt i tiorba", els "Abanderats de la Festa", la "Cantina Cantorum", "La Fanfara de la Vegueria" o "Grisàs de Jerüs". En aquest cas, els seients hauran de reservar-se a través de la plataforma d'Ebreticket.cat.Tortosa, Terres de l'Ebre, 13 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López