7/23/2021

El Proto-Festival fa un concert participatiu a la catedral de Tortosa

S'apropa la cloenda de la primera edició del Proto-Festival de música clàssica i barroca de Tortosa. Una aposta decidida dels professors del Conservatori de Música de Tortosa, Cecília Aymí i David Matheu.

En declaracions a la premsa, Matheu ha destacat que "avui fem un concert participatiu on totes les persones que han volgut i saben llegir partitures han pogut participar en aquestes dues obres recuperades i inèdites de la catedral de Tortosa i de la de València". Per la seva banda, Cecília Aymí, s'ha mostrat molt satisfeta de la resposta rebuda, destacant que "el feedback rebut per part dels participants, del públic i dels professors és impressionant i s'ha creat un ambient familiar i professional molt bo".

Així doncs, al concert de la catedral de Tortosa s'ha pogut gaudir de les interpretacions d'un repertori inèdit del mestre de capella de la catedral de Tortosa del s. XVIII, Valero Moreno, i que ha estat rescatat de l'Arxiu Diocesà de la Catedral gràcies a Mn. Alanyà. A més, també s'ha donat vida a una peça del compositor valencià, també del segle XVIII, Pasqual Fuentes i Alcàsser.

Les obres han estat interpretades per cantants amateurs i cantaires de corals del territori, acompanyats per un quartet de corda, dues trompetistes de la Banda Municipal de Música de Tortosa i un clavicèmbal. Tots ells, sota la direcció del mestre, Francesc Valldecabres.

El recinte catedralici s'ha omplert, això sí, seguint en tot moment les distàncies de seguretat marcades pel pla del Procicat davant la crisi sanitària derivada del Covid-19. Cal recordar que per tal d'accedir a l'acte era necessària una reserva prèvia de l'entrada a través del web del Teatre-Auditori Felip Pedrell.

El festival conclourà aquest diumenge a les 19h amb un concert dels alumnes de les màster classes de la Marta Almajano al pati dels Reials Col·legis i coincidint amb la celebració del Ban de la Festa del Renaixement.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 21 de juliol de 2021


Redactat per: Irene López