7/09/2021

El consell rector de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre proposa Xavier Pallarés director de l'organisme


El consell rector de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) reunit aquest migdia i presidit pel conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha aprovat el nomenament de Xavier Pallarés com a nou director de l'organisme ebrenc. Pallarés substitueix en el càrrec Albert Salvadó.

Xavier Pallarés ha estat delegat del Govern a les Terres de l'Ebre des del 2011 i fins aquest passat mes de juny. Durant aquest període ja ha format part del consell rector de l'IDECE, i ha presidit diverses institucions, com el Consorci d'Iniciatives de la Terra Alta i el Consorci de museïtzació dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe). Nascut a Arnes el 1964, Pallarés ha estat diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2006 i 2011, i anteriorment fou president del Consell Comarcal de la Terra Alta, entre 1999 i 2006. El nou director de l'IDECE va ser alcalde d'Arnes gairebé 23 anys (1995-2017).

L'IDECE és un organisme autònom adscrit al Departament d'Economia i Hisenda, que té com a objectiu principal el creixement i la promoció de les comarques de l'Ebre, a través de l'impuls i la realització d'iniciatives i programes d'actuació que contribueixin a desenvolupar els diferents sectors d'activitats de la zona.