6/02/2021

Vacunació per la campanyade la fruita dolça

La vacunació de temporers de la fruita dolça s'iniciarà a les Terres de l'Ebre aquest proper dijous 3 de juny a Móra d'Ebre. La vacunació es realitzarà a aquelles empreses que així ho han sol·licitat a través del Departament d'Agricultura, amb qui des de Salut hi ha hagut una excel·lent coordinació des del primer moment per tal que aquesta campanya de recollida de fruita sigui el més segura possible tant per les empreses com pels treballadors.


Per al moment hi ha 3 empreses que s'han unit a aquesta iniciativa. La vacuna administrada serà la Jansen, ja que només precisa una dosi per obtenir la pauta completa de vacunació, i s'iniciarà aquest dijous 3 de juny a les 9h a Móra d'Ebre, concretament a l'Espai de la Democràcia, cedit per l'Ajuntament de la capital de la Ribera d'Ebre.


Des de fa mesos els Departaments de Salut, d'Agricultura i Treball i Afers Socials han estat treballant proactivament amb les empreses del camp per tal de promoure campanyes de recollida de fruita segura per a treballadors i empreses. D'aquest esforç en va sorgir un document de pautes i mesures a seguir, al qual s'hi han incorporat els cribratges i vacunació a les empreses que així ho sol·licitessin.