6/15/2021

Manel de la Vega nomenat portaveu de Formació Professional i Pesca del Grup Parlamentari Socialista al Senat

L'ebrenc Manel de la Vega, designat senador pel Parlament de Catalunya el passat 13 de maig, ha estat nomenat portaveu de Formació Professional i Pesca del Grup Parlamentari Socialista al Senat.

Com a portaveu de Pesca, el senador ebrenc participarà al projecte de Llei de Pesca Sostenible i Investigació Pesquera, ja que la normativa pesquera vigent, que es remunta a l'any 2001, no és suficient per donar resposta als canvis que s'han produït al llarg de dues dècades en el sector pesquer. Per aquest motiu, és necessari actualitzar la normativa i adaptar-la a la realitat.

També es preveu, al llarg de la legislatura, que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació tramiti el projecte de Llei d'Inspecció i Control de la Pesca, així com, el projecte de Llei de Digitalització, Ordenació i Comercialització dels Productes Pesquers.

Per altra banda, com a portaveu de Formació Professional, De la Vega participarà en el projecte de Llei Orgànica de Formació Professional que consolida en un únic sistema integrant la formació professional educativa i la formació professional per a l'ocupació vinculada al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Norma que el Ministeri d' Educació i Formació Professional està a punt de tramitar.

Manel de la Vega Carrera és llicenciat en Psicologia i Psicopedagogia, professor associat de la URV, i actualment és el Primer Secretari del PSC a les Terres de l'Ebre. Durant l'últim any i mig va exercir de Senador al Senat d'Espanya, període en el que va ser ponent de la nova llei educativa (LOMLOE).