6/24/2021

La Flama del Canigó arriba a Tortosa

A les 20:30h de vespre ha arribat el fanalet que albergava la Flama del Canigó que, com és tradició, dóna la benvinguda al solstici d'estiu a tots els territoris dels Països Catalans. La flama s'encén sempre amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb les enceses de les fogueres de Sant Joan a arreu del país, tot i que, avui no s'ha pogut fer a tots els territoris, ja que en molts llocs no s'han pogut fer fogueres a causa de les mesures restrictives de la pandèmia del Covid-19.

El fanalet l'ha dut la presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, Dolors Roo, i ha estat també l'encarregada de llegir el manifest d'enguany que ha estat escrit per l'activista d'Elna, Daniela Grau.

Grau explica que "el 1964 va ser encesa al Castellet de Perpinyà i aquest és un lloc sagrat, on hi van ser torturats els resistents nord-catalans a l'annexió francesa" i recorda que "la flama ens il·lumini en la foscor de la repressió i conhorti els nostres compatriotes exiliats, empresonats i encausats".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït que "un cop més puguem rebre la Flama aquí al barri de Ferreries" i ha agraït a Roo tot el seu viatge per anar-la a buscar perquè "això és el que ens vertebra com a territori cruïlla dels Països Catalans".

A l'acte han assistit diversos representats de l'ANC, Òmnium Cultural, així com també el regidor del barri de Ferreries, Ximo Martorell, el regidor de festes, Domingo Tomàs, i el regidor de turisme, Sisco Pepió, entre d'altres.Tortosa, Terres de l'Ebre, 23 de juny de 2021


Redactat per: Irene López