6/21/2021

La Banda Municipal homenatja el mestre Monclús a Ferreries

La Banda Municipal de Música de Tortosa homenatja el mestre Joan Monclús des de la plaça que duu el seu nom al barri de Ferreries en motiu de les festes del barri.

El Memorial al Mestre Monclús retorna després d'un any d'aturada per culpa de la crisi del Covid-19. I és que enguany s'ha pogut celebrar, però tampoc amb la normalitat absoluta, ja que, els assistents han hagut de fer una reserva prèvia a través del portal de venda d'entrades d'Ebreticket i l'aforament ha estat limitat i seguint les distàncies de seguretat i les mesures dictades pel Procicat.

D'altra banda, cal destacar que el concert ha començat amb retard i acompanyat de la pluja que, per sort, ha acabat amainant i permetent que es pogués dur a terme en total normalitat.

El concert s'ha dividit en dues parts i a la primera part s'han interpretat temes com el Pasdoble de Manuel Morales, l'Hallelujah en homenatge als cinc anys de la mort de Leonard Cohen i el Concerto d'Amore de Jacob de Haan. Mentre que la segona part s'ha dedicat íntegrament a l'homenatge del compositor Monclús amb temes com la Sardana Tortosina, la peça Suite de Les Tres Danses Tortosines i el Pasdoble de Tortosa i Himne de la ciutat.

El president de l'Associació de Veïns del barri de Ferreries, Joan Carles Bonfill, ha agraït al regidor de cultura, Enric Roig, l'organització de l'acte i ha dirigit un record a totes les víctimes del Covid-19, així com també als recent sortits de l'UCI, com el pare d'una de les pubilles, tot desitjant que "la normalitat torni ben aviat i puguem veure ja la llum al final del túnel".

Per la seva banda, el regidor de barri, Ximo Martorell, ha dit que "aquest concert ens fa grans com a barri" i ha desitjat unes bones festes al barri i també unes bones Festes de la Cinta a les pubilles, sempre cenyint-se a les mesures que siguin vigents aleshores. I és que com mana la tradició, en el marc del concert s'han presentat les pubilles del barri, que enguany en són quatre, ja que l'any passat no n'hi va haver per la cancel·lació de les Festes de la Cinta.

Així doncs, Ferreries estarà representat a les festes a través de la Maria Bordera Cugat de la Colla Gegantera, l'Anna Tomàs Povill de l'Associació de Comerciants del barri de Ferreries, la Desiré Navikaite en representació de l'Associació de Veïns i la Mar Ventura Gonzàlez des de l'Associació Cultural de Ferreries 4+1.

Finalment s'ha imposat la banda a l'estendard de la Banda Municipal i s'ha lliurat un record commemoratiu al seu director, Juanjo Grau, així com també l'entrega d'un ram de flors als familiars del Mestre Monclús.Tortosa, Terres de l'Ebre, 19 de juny de 2021


Redactat per: Irene López