6/29/2021

El PSC PORTA AL PARLAMENT LA NECESSITAT DE CONSTRUIR UN NOU HOSPITAL

 Joaquim Paladella "Ens vam comprometre a portar al Parlament la construcció del nou hospital de referència a les Terres de l'Ebre i així ho hem fet. La construcció del nou hospital és una qüestió urgent que cal resoldre per atendre les necessitats i exigències sanitàries de present i de futur de la població".

 

El Departament de Salut en la fase final de la legislatura passada va manifestar clarament que hi havia un problema que calia resoldre. La decisió presa era la de l'ampliació de l'actual Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i no la de construcció d'un de nou, tal com reclamen usuaris, sindicats (UGT, CC.OO, CATAC, CGT) i plataformes en defensa de la sanitat pública com Marea Blanca, així com professionals sanitaris del conjunt del territori, molts d'ells del mateix centre hospitalari.

 

Els problemes que té en l'actualitat l'Hospital Verge de la Cinta no es solucionen en una ampliació d'aquest. Aquesta és una decisió política que solament atén a criteris d'estalvi econòmic en una instal·lació obsoleta, que és incapaç de garantir una sanitat de qualitat i que no està preparada per adaptar-se als canvis tecnològics. Una ampliació que en cas de produir-se  hipotecaria la construcció d'un de nou a 30 o 40 anys vista.

 

"El PSC no volem renunciar a res que beneficiï a la gent del territori, per aquest motiu hem de revertir aquesta decisió política que no atén a cap exigència ni criteri sanitari, de funcionalitat, ni d'optimització, és per això que hem cercat els acords necessaris i hem presentat una proposta de resolució conjunta PSC, CUP i En Comú Podem per construir el nou Hospital " Joaquim Paladella diputat del PSC al Parlament de Catalunya.

 

Per aquests motius la proposta de resolució insta al Govern a garantir els recursos econòmics per construir  de forma urgent un "nou Hospital a Tortosa", com a centre hospitalari de referència de Terres de l'Ebre, en un espai amb bona accessibilitat i mobilitat i que tingui garantida qualsevol necessitat de creixement futur. "Esperem que el govern rectifiqui perquè els interessos de la gent del territori estan per damunt dels partits. JuntsxCat té l'oportunitat de canviar la política erràtica d'ERC en aquest tema tant important com és la salut, i no hipotecar el futur de l'assistència sanitària amb l'ampliació de l'actual."

 

Així mateix, els problemes de la sanitat pública a les Terres de l'Ebre  continuem vius en l'atenció primària, sent una de les comarques més afectades la Terra Alta. Les retallades sanitàries què es van produir bàsicament al col·lectiu de metges no s'han revertit  i ara arran de la pandèmia s'ha anat agreujant limitant a més a més l'horari de consulta mèdica presencial, i no hi ha previsió ni  tan sols de tornat a la situació anterior a la pandèmia.

 

"No hi ha cap acció del govern per incorporar nous metges a les zones rurals i , si no s'aborda amb urgència aquesta manca de professionals, la sanitat de l'àmbit rural català entrarà a l'UCI. En aquest sentit el grup parlamentari del  PSC hem presentat una pregunta al parlament adreçada a saber, quina és la previsió del Govern per la cobertura de les places de professionals sanitaris a l'Àrea Bàsica de Salut de la terra Alta. Així mateix interessa saber quina ha estat l'evolució real de la plantilla de personal, perquè el nombre de metges ha anat en detriment d'uns anys ençà" acaba dient Joaquim Paladella ".