6/18/2021

El president Aragonès farà dilluns vinent una visita territorial a les Terres de l'Ebre


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, farà dilluns vinent, 21 de juny, una visita territorial a les Terres de l'Ebre, en el decurs de la qual encapçalarà la presentació del Centre en Resiliència Climàtica, a Amposta, i la reunió de la Taula de Consens del Delta de l'Ebre, a la Ràpita. Acompanyaran el president la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó.

El cap de l'Executiu arribarà a les 12 hores a l'auditori d'Amposta, on tindrà lloc la presentació del Centre en Resiliència Climàtica (CRC). En l'acte intervindran l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs; el president d'Eurecat, Xavier Torra; el director de la Línia de Canvi Climàtic d'Eurecat, Carles Ibáñez; la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, i el president Aragonès.

En el decurs de la presentació es farà la signatura de l'acord de col·laboració per al desenvolupament del Centre en Resiliència Climàtica, que subscriuran els socis impulsors del projecte. El Centre en Resiliència Climàtica és una iniciativa amb projecció internacional impulsada per Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, juntament amb l'Ajuntament d'Amposta i la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb diferents agents i entitats, amb la finalitat de potenciar la lluita contra l'emergència climàtica i un ferm compromís amb la transició ecològica a la Mediterrània, a partir de la recerca, la tecnologia i la innovació.

El CRC compta, a més, com a socis promotors amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions forestals (CREAF), la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundación Empresa y Clima, l'Observatori de l'Ebre i SEO BirdLIfe.

A la tarda, a les 15.45 hores, el cap del Govern arribarà a l'Ajuntament de la Ràpita, on serà rebut per l'alcalde, Josep Caparrós, i altres membres del consistori, i signarà el llibre d'honor. Tot seguit, a les 16 hores, el president encapçalarà la reunió de la Taula de Consens pel Delta de l'Ebre, que es farà a la sala de plens. A la trobada hi assistiran els alcaldes dels municipis del Delta de l'Ebre i diversos representants del sector i les administracions.

La Taula de consens és una entitat que té com a finalitat la salvaguarda del Delta de l'Ebre davant la problemàtica que representa la seva continuada desaparició física. Està formada pels set ajuntaments de la plana deltaica (Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Camarles, l'Ampolla i l'Aldea), i les dues comunitats de regants (Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre i la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre).