6/13/2021

El Festival Simfònic arriba a Tortosa i fa ressonar els Stay Homas per tota la ciutat

Més de 5.000 alumnes d'escoles de música i d'entitats cantaires i musicals de tota Catalunya han celebrat l'onzena edició del Festival Simfònic fent més d'un centenar de concerts de manera simultània. La iniciativa està impulsada per l'Associació Simfònic i té com a objectiu ajudar a visualitzar la tasca que realitzen les escoles de música, entenent l'aprenentatge musical com una inversió en l'educació fent que siguin els joves els vertaders protagonistes.

A la província de Tarragona han tingut lloc un total de 25 concerts, cinc dels quals s'han celebrat a Tortosa, també en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, i han comptat amb més de 250 alumnes participants. Malgrat haver-se creat una certa confusió amb els horaris que ha provocat que algunes de les audicions hagin començat més tard o més aviat del previst, els diferents emplaçaments escollits han comptat amb públic divers que els ha acompanyat. Les primeres que s'han celebrat han estat les audicions de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música de Tortosa amb els alumnes de diferents edats, els més grans dels quals, sota la direcció del mestre de la Banda Municipal de Música, Juanjo Grau. Al mateix temps també han actuat els alumnes de l'Escola Municipal de Teatre a l'exterior del Teatre-Auditori Felip Pedrell.

A continuació, a les 19h, a la pèrgola de l'E.M.D. de Jesús ha tingut lloc el recital de l'Escola Pública de Música Manel Martínez i Solà. Més tard, ha començat l'audició del cor de Labinota a la plaça de l'Absis, el que ha tingut una assistència més multitudinària, per acabar, a les 20h, amb l'actuació del Cor Flúmine, al pati del convent de Sant Joan de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre i del Casal Tortosí.

Però tots ells, cadascú a la seva manera, han comptat amb la interpretació de la cançó "Gotta be patient", amb una lletra readaptada i creada expressament per a la celebració del Festival, de la popular banda nascuda amb el confinament, els Stay Homas.Tortosa, Terres de l'Ebre, 12 de juny de 2021


Redactat per: Irene López