15.6.21

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre reivindica la protecció del col·lectiu de les persones grans

Avui, 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i els Maltractaments a les Persones Grans. Per aquest motiu, aquest migdia el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha organitzat a la seva seu de Móra d'Ebre un acte institucional per commemorar-lo. "Volem sensibilitzar la població i reivindicar la necessitat de protegir al col·lectiu de les persones grans, a les que aquesta pandèmia també les ha exposat a un fort revés, i ha fet que augmenti el risc de la pobresa, discriminació i aïllament, com alerta Nacions Unides. Els nostres grans necessiten el nostre afecte i sobre tot el nostre respecte, avui i sempre", ha explicat la presidenta Gemma Carim.

"Si bé és un tema tabú, el maltractament a les persones grans ha començat a guanyar visibilitat a tot el món, és un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones. És un problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament a la població femenina", deia el manifest que ha llegit Ramon Sabaté, Delegat Nat del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. "Cal posar fil a l'agulla i en les associacions hem de treballar perquè no es facin realitat els aires pessimistes que es respiren. La gent més gran de seixanta-cinc anys, som un 20% de la població i som prou vàlids per defendre els nostres drets com a persones, sense mirar l'edat que tenim", concloïa el text.

Per la seva banda, Anna Rel, coordinadora de l'Àrea d'atenció i serveis a les persones del Consell Comarcal ha presentat la Guia Territorial de les Terres de l'Ebre per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans. Aquest document recull els protocols elaborats a partir del treball en xarxa de diverses administracions i exposa els protocols específics d'abordatge que s'han d'activar quan es detecta un cas de maltractament ja en serveis d'atenció a la gent gran o en el mateix nucli familiar.

Finalment, Teresa Agné, consellera de l'àrea d'Atenció i Serveis a les persones del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha presentat el vídeo de la companya de sensibilització promoguda per la Generalitat de Catalunya: "Mitjançant aquest vídeo volem fer difusió i sensibilitzar tota la població per evitar qualsevol forma d'abús o maltractament cap a les persones grans". El vídeo ha estat enregistrat per l'Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat , la Xarxa de Comarques i hi ha participat la Comissió Permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Ribera d'Ebre. De fet, una de les seqüències de l'audiovisual està enregistrada a la façana fluvial de Miravet. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha estat l'únic dels ens comarcals de les quatre comarques de l'Ebre que s'ha sumat a la iniciativa i un dels pocs de la demarcació de Tarragona, al costat de la Conca de Barberà i el Baix Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.