6/27/2021

ColdDay, la banda de tribut a ColdPlay, actua a Tortosa

Per tal de rebre l'arribada de l'estiu, i amb ella també l'arribada de la segona edició del cicle de concerts i activitats culturals de Viu l'Estiu!, l'àrea de promoció econòmica i de serveis de la ciutat i la regidoria de cultura han programat un concert inaugural a càrrec de la banda tarragonina de tribut a ColdPlay, ColdDay.

La formació ha actuat al passeig central del Parc Municipal Teodor González la primera nit en la qual estava permès l'exempció de l'ús de la mascareta als espais exteriors, sempre i quan siguin respectades les distàncies de seguretat reglamentàries. El parc s'ha omplert, però no s'ha arribat a la totalitat de l'aforament previst. I pel que fa a les mascaretes, no tothom ha estat partidari d'estalviar-se'n el seu ús, ja que hem de recordar que a dia d'avui Tortosa és una de les ciutats catalanes amb l'índex de contagi més elevat a causa de diversos brots detectats entre la població més jove. Per poder assistir-hi va ser necessari reservar l'entrada prèviament a través de la plataforma de venda d'entrades d'Ebreticket.cat.

Hem pogut parlar amb el cantant de la formació, Adrià Farré, que ha explicat que "ens vam fundar al 2012, tot i que érem amics de tota la vida, i vam veure que un tribut a ColdPlay era un format que s'ajustava molt a nosaltres" i que "durant aquests anys hem estat fent concerts per tot arreu, també a l'estranger per Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Alemanya, Romania... i, de fet, ara poder tocar a Tortosa un dia com avui on s'ajunten tantes novetats és una coincidència astronòmica i una satisfacció molt gran". Per acabar recomanant "prudència i cautela" amb l'ús de la mascareta perquè "si ho hem estat fent bé tot aquest temps, ara no ens precipitem i ho llencem tot per la borda", tot i que, va recordar que "la cultura és segura si es fa amb les mesures idònies perquè és sana per a tots i per mantenir un esperit positiu".

I és que ColdDay ara fa una gira que recorda el disc emblemàtic de ColdPlay que es deia "Viva la vida!", ja que volen retre així també un homenatge a la situació de la post-pandèmia i llençar així un crit d'esperança a la vida.

Per la seva banda, el regidor de turisme i de promoció econòmica, Sisco Pepió, ha explicat que "aquesta nit donem el tret de sortida a totes les activitats que hem programat des de la regidoria de turisme, promoció econòmica i cultura amb el concert de la banda internacional de tribut a ColdPlay i esperem que la gent s'ho passi bé". Pepió ha explicat que "el cicle continuarà programant accions al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre com, per exemple, el festival Terres Travel, Les Flaires de la Festa del Renaixement, la Mostra de Jazz, mostres de vins o jornades gastronòmiques, que volen potenciar l'oci nocturn de la ciutat i ajudar a dinamitzar l'economia". En aquest sentit, Pepió ha reconegut que "la situació amb la que ens trobem encara és una mica anòmala, però seguim tenint molta cura en mantenir les mesures de seguretat, els tancaments perimetrals, els controls d'aforament, la distància de seguretat i també que la gent pugui decidir si es treu la mascareta o prefereix continuar portant-la".

Així doncs, tal i com van informar les autoritats organitzadores, el concert va comptar amb l'assistència d'unes 1.200 persones.Tortosa, Terres de l'Ebre, 26 de juny de 2021


Redactat per: Irene López