5/15/2021

Salut realitzarà un cribratge al nucli antic de Tortosa

Aquest proper dilluns 17 de maig Salut realitzarà un cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa. El cribratge es realitzarà a causa del degoteig constant de casos que han anat apareixent a la zona durant les últimes dues setmanes i la dificultat des d'Epidemiologia per seguir-ne les cadenes de transmissió. En els últims dies s'han detectat fins a 38 casos positius de la zona, la majoria corresponents a brots familiars.


El cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa es realitzarà en un horari que pugui facilitar l'acostament de la població sensible, de 16h a 19h. L'Ajuntament de Tortosa ha cedit l'Espai de Sant Joan per a la realització del cribratge, i col·laborarà amb Salut en el moment de fer la crida a la població per assistir a la realització del cribratge.


La mesura de realitzar els cribratges es realitza amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària entre la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia, que no presenti simptomatologia i que no tingui la pauta completa de vacunació. L'objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.


La unitat de presa de mostres que realitzarà aquest cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa estarà formada per un equip de professionals d'infermeria i administratius i gestors Covid de l'Atenció Primària de l'ICS de Terres de l'Ebre i comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja. L'organització de tot cribratge poblacional requereix un treball intens de coordinació previ dels diferents professionals i agents que hi participaran: Salut Pública, professionals de la unitat de presa de mostres i serveis d'informàtica i laboratori, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tortosa.


Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, ha volgut posar èmfasi en "no relaxar les mesures de protecció i seguretat", animant "la població a participar en aquest cribratge de dilluns, alhora que ha demanat a "totes les persones que puguin tenir simptomatologia es posin en contacte amb el Sistema de Salut". Lleixà ha volgut també "agrair la col·laboració amb l'Ajuntament de Tortosa per tal de preparar aquest dispositiu".Resultats del cribratge poblacional a Tivenys


Pel que fa al cribratge poblacional que es va realitzar a Tivenys durant la setmana passada es varen realitzar un total de 99 proves, de les quals 98 han estat negatives i una positiva.


Lleixà ha aprofitat per fer una crida a tota la població de les franges d'edat que s'estan vacunant actualment a què demanin hora per vacunar-se a http://vacunacovidsalut.cat. A la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre disposem actualment d'un 34,6% de la població amb primera dosi i un 15,7% de la població amb la pauta completa de vacunació.