5/03/2021

Sala2, Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera


Del 7 de maig al 27 de juny de 2021, la Sala 2, sala d'exposicions temporals de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició d'il·lustracions de Lara Gombau: "Cuentaviname"

Lara és de Cases d'Alcanar. Ha estudiat a diferents centres d'art, destacant: Esardi (Amposta), Escola Llotja (Barcelona), Escola de la Dona (Barcelona) i també diferents disciplines artístiques: disseny gràfic, il·lustració i grafit.

Segons ella mateixa ens explica, ha tingut l'immens plaer de ser alumna d'artistes com ara Ignasi Blanc, Roger Olmos i Lily Brick.

És il·lustradora, muralista i té la capacitat d'integrar-se a tot tipus d'ambients, suports i registres.

Com a il·lustradora ha participat en exposicions col·lectives i individuals, en algunes galeries americanes i en molts espais arreu de la península, dels quals destaquen: el Centre d'Artesania de Catalunya, l'Editorial Proa Espais, el Saló Eròtic de Levante, la Galeria Mitte, la Galeria Aktivitat, etc.

Com a muralista ha participat en diversos festivals tant a Catalunya, com a l'Estat espanyol i l'estranger. També ha realitzat tallers mural amb nens de diverses edats i murals de grans dimensions per a particulars o entitats, com per exemple: "Remendadores d'un poble menut", del qual se'n pot gaudir a Les Cases d'Alcanar.

Tenim el plaer d'acollir aquesta exposició al nostre centre amb una tècnica no tan habitual com la pintura però igualment interessant si no més.

La il·lustració permet que a través d'una imatge entenguem un missatge i la Lara a "Cuentaviname" ens presenta "una col·lecció d'il·lustracions inspirades en els contes clàssics, reinterpretades amb la perspectiva de l'autora que transporten i fan reflexionar a l'espectador esbrinant cada conte"(Lara Gombau)

La seva excel·lent tècnica, utilitzant els colors de manera harmònica, palesant dinamisme, volums i perspectiva amb composicions animades, vives i reals són una clara mostra del seu gran talent com a il·lustradora, cosa que ens permetrà gaudir immensament d'aquestes esplèndides composicions.

Us recordem que l'horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9'30 a 13'30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 hores. (Aforament limitat)