5/23/2021

Recordant Pesah, la festa de la primavera i de la llibertat

Ahir al vespre, l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa va acollir la representació teatralitzada de Pesah, la festa de la primavera i de la llibertat, de Produccions Cultura Viva, a càrrec de La Jueva de Tortosa, Pili Cugat, i el guitarrista, Carlos Lupprian.

L'espectacle, que presentava un joc de llums, d'ombres i projeccions visuals, rememorava la història de la festa de la primavera que la comunitat jueva celebra al voltant d'aquestes dates. A través del cant i de la recitació de versos hebreus, Cugat es transforma en Blanca, la jueva que recorre els carrers estrets i tortuosos del Call tortosí i que ens fa descobrir les vivències i les creences d'aquesta comunitat.

L'espectacle, d'una hora de durada, va haver de fer-se en aquest format acústic davant la impossibilitat de realitzar una ruta amb més assistents seguint les recomanacions del PROCICAT davant la crisi sanitària derivada de la pandèmia del Covid-19. L'actuació va ser gratuïta, però calia fer una prèvia reserva.

Aquesta és una de les primeres activitats de promoció turística i patrimonial que organitza la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa de cara a la temporada turística de l'estiu. En aquest sentit, la setmana vinent ens visitaran a la ciutat els Miquelets de Catalunya que tornaran a fer una visita de recreació històrica al Fortí d'en Bonet. I encara seguint amb l'impuls de les muralles i les fortificacions de la ciutat, també es farà un concert d'Albino Tena als Jardins del Príncep el proper diumenge 30 de maig a les 12h. Per a aquestes dues activitats, també gratuïtes, caldrà fer una reserva prèvia a turisme@tortosa.cat.

Durant l'estiu, la regidoria preveu també poder reprogramar les obres teatralitzades de "Trobades i Topades" de la companyia aragonesa del Teatro de los Navegantes, que recreen personatges com Adrià d'Utrecht, el Papa Luna, els cavallers templers o la comunitat jueva i musulmana, entre d'altres.

L'acte d'ahir va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el regidor de Turisme, Sisco Pepió, i el regidor de Cultura, Enric Roig, entre d'altres.Tortosa, Terres de l'Ebre, 23 de maig de 2021


Redactat per: Irene López