5/03/2021

Móra la Nova llença un tercer pla de xoc per atenuar els efectes econòmics de la Covid

El ple de l'Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat per unanimitat aquest dijous passat un tercer paquet d'ajudes per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. Els destinataris dels ajuts directes seran els bars i restaurants; i els comerços no essencials que al mes de gener i febrer estaven obligats a tancar els dissabtes. En total es repartiran 4.000 euros entre tots els sol·licitants.

"És una quantitat relativament petita, però des de l'Ajuntament fem un esforç amb aquests 4.000 euros per intentar ajudar a aquests comerços", ha expressat l'alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.

Cada negoci rebrà 150 euros com a màxim, però si la partida no es quedés esgotada, es repartiria el sobrant entre els sol·licitants. A més de tenir bars, restaurants o comerços no essencials, els sol·licitants hauran d'estar al corrent de les obligacions tributàries per poder rebre els ajuts. Només farà falta presentar un justificant de pagament de la quota d'autònoms i alguna factura.

Moliné també ha explicat que no descarten llençar un quart pla de xoc pròximament: "En funció de com evolucioni la pandèmia durant l'any i també les finances locals i si els ingressos es normalitzen i les despeses no es disparen, no descartem llençar un altre pla d'ajut".  

Al mes de març de l'any passat, l'Ajuntament va posar en marxa un primer pla de xoc de 12.000 euros amb diferents ajudes a les empreses i comerços locals. Un segon pla de xoc de 20.000 euros es va activar al mes d'octubre. Aquest anava destinat a persones que s'havien quedat a l'atur o s'havien vist afectades per un ERTO, a la Creu Roja i a la contractació de dos agents cívics.