5/17/2021

La Ribera d’Ebre reivindica el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia amb una pintada de murals i tallers per a joves

Avui, 17 de maig, se celebra el Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia en commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el maig de 1990. La Ribera d'Ebre s'ha adherit a aquesta jornada amb la lectura del manifest institucional per part de la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, de la consellera de servei a les persones, Teresa Agné, i del regidor d'Educació de Móra d'Ebre, Raúl Olivan. En la lectura han recordat que "cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives".

Paral·lelament, nguany es vol visibilitzar aquesta reivindicació amb la pintura de murals amb grafits a tots els pobles de la comarca. El projecte vol reflectir d'una manera igualitària, inclusiva, solidària i justa, les diferents maneres d'entendre i viure la vida des de diferents perspectives de gènere, racial, opció sexual, edat, classes socials i religió.

Els encarregats de donar forma a aquests murals seran els dos membres del duo pictòric Alasombra que han començat la primera pintada avui mateix a Móra d'Ebre en un dibuix que interpel·larà l'espectador a través de les 'cares' representades de dues meitats: "conceptualitzarem els murals en dues parts i cadascú de nosaltres en pintarà una fent ús dels seus recursos tècnics i del seu llenguatge, això si sempre a partir de la gamma cromàtica que ens dona la bandera lgtbiq+".

També, al voltant del dia internacional contra l'homofòbia, gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia, l'Oficina de Joventut, el SIAD i el SAI de la Ribera d'Ebre, en col·laboració amb la Creu Roja, han programat activitats a centres escolars i instituts de la comarca els pròxims dies. Es tracta de tallers sobre coeducació i LGTBI+ que posen èmfasi en les relacions per tal d'eradicar les violències i conèixer nous models de relació més sans. Les activitats programades són les següents. Totes aquestes activitats s'agrupen sota el lema "la diferència és el que ens acaba fent a tothom igual: simplement persones" i el l'etiqueta #alariberasomquivolemser.