5/12/2021

La Consellera Vergés inaugura la nova seu de Salut Mental Móra d'Ebre


Aquest dimecres 12 de maig la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha inaugurat oficialment el nou centre de Salut Mental de Móra d'Ebre, de la Fundació Pere Mata. Aquestes noves instal·lacions acolliran el trasllat del Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) i Centre de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) de la xarxa pública concertada de salut mental, fins ara ubicats a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, i permetran tambéla posada en marxa del nou Servei de rehabilitació comunitària (SRC) per les comarques de la Ribera d'Ebre i Terra Alta.

Les noves instal·lacions permetran dotar el Centre de Salut Mental i el Centre de Salut Mental Infanto-juvenil d'uns nous espais per atendre l'increment d'activitat i implementar els nous models assistencials basats en programes més personalitzats. La inauguració d'aquestes instal·lacions també facilitaran l'equitat territorial amb la implantació del Servei de rehabilitació comunitària per les comarques de Ribera d'Ebre i Terra Alta. Unes millores per a la població de referència en aquesta zona que van en sintonia amb els objectius marcats pel Pla Director de Salut mental i addiccions.  

Durant la visita, Vergés ha manifestat que "la salut mental ja era prioritària abans de la pandèmia" pel Departament de Salut i que ara, "en l'època post covid, encara ho és més". Coincidint amb el Dia de la Infermera, la consellera ha reivindicat "la feina de totes les infermeres del nostre país, molt especialment en l'àmbit de la salut mental" i l'aposta clara que s'ha fet per "ampliar places formatives d'infermeria, també en salut mental". Tot i això, ha reconegut que és una especialitat que "no està prou reconeguda laboralment" i s'ha compromès a "fer un gir" en el proper Govern.

La Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre es constitueix l'any 2006 amb la finalitat de dotar al territori de Terres de l'Ebre dels recursos necessaris, tant sanitaris com d'assistència social, per l'atenció a la salut mental. Ara disposarà d'un nou centre a Móra d'Ebre per seguir amb aquesta tasca tan vital per a la societat.