5/28/2021

Estat de vacunació contra la COVID-19 a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre

Aquest dijous 27 de maig s'ha reprès la vacunació de segones dosis al personal essencial a la Regió Sanitària Terres de l'Ebre al punt de vacunació poblacional situat al Pavelló Firal de Tortosa. Tots els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca rebran un SMS de citació entre la setmana 12 i 16 després de l'administració de la primera dosi o bé poden demanar cita mitjançant la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.


Per a aquesta segona dosi als menors de 60 anys vacunats amb primera dosi d'AstraZeneca s'administrarà per defecte la vacuna de Pfizer. En cas de rebutjar-la se signarà un consentiment informat que es pot descarregar a https://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/ o que es trobarà en paper al mateix centre de vacunació el dia de la cita. En aquest cas es finalitzaria la pauta de vacunació amb la vacuna d'AstraZeneca.


A les Terres de l'Ebre es van vacunar 4.770 professionals essencials menors de 60 anys en primera dosi d'AstraZeneca. Durant la jornada es van administrar 574 segones dosis a personal essencial. Actualment a Terres de l'Ebre hi ha un 74,1% del cens de personal essencial vacunat en primera dosi i un 10,4% han rebut ja la pauta completa.


Les dades de vacunació a la Regió Sanitària Terres de l'Ebre continuen avançant amb pas ferm. Actualment hi ha un 40,7% de la població que ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, i un 20% de la població de l'Ebre ja ha rebut la pauta completa de vacunació. Això es tradueix, en nombre de vacunes administrades, en un total de 72.965 primeres dosis i 33.353 segones dosis.


Pel que fa a la vacunació a residències, un 96,8% de la població institucionalitzada i un 87,1% del personal de residències han rebut ja la pauta completa. També és molt favorable l'estat de la vacunació entre el personal sanitari, on un 81,5% dels professionals d'Atenció Primària i Hospitalària han rebut ja la pauta completa de vacunació.


Pel que fa als grups poblacionals per edat, de la franja de 80 a 90 hi ha un 90,8% de població vacunada amb pauta completa. En la franja de 70 a 79 un 91,9% de la població ha rebut la primera dosi i un 69,7% disposa ja de la pauta completa. En la franja de 66 a 69, a un 81,4% de la població de l'Ebre ja se li ha administrat la primera dosi, amb un 6,8% de població d'aquesta franja amb la pauta completa. Números molt similars a la franja de 60 a 65, amb un 74,7% de primeres dosis administrades i 7,8% de pauta completa. Finalment, la franja de 50 a 59 es troba en el 62,4% de població vacunada de primera dosi i 5,7% de pauta completa.


Vacunació per la campanya de la fruita dolça


La campanya de recollida de la fruita dolça a les Terres de l'Ebre és un factor important a tenir en compte a l'hora d'elaborar l'estratègia de vacunació. Tant des del Departament de Salut com des d'Agricultura i Treball i Afers Socials s'ha estat molt a sobre d'aquesta campanya per tal que es pugui fer en les màximes condicions de seguretat per a treballadors i empreses, amb paquets de mesures concretes contra la pandèmia de la Covid-19. Una d'aquestes mesures és la vacunació de temporers, que s'espera que s'iniciï la setmana i ,preferentment, amb la vacuna Jansen, ja que només precisa una dosi. Aquesta vacunació es realitzarà al punt de vacunació de Móra d'Ebre cedit per l'Ajuntament.