5/01/2021

Ernest Redó presenta el seu llibre “Continuem!” al Portal de Tamarit

El músic i escriptor tortosí, Ernest Redó, ha presentat aquest matí el seu llibre de contes i poemes, Continuem!, al gatrobar i espai cultural del Portal de Tamarit.

L'acte ha comptat amb la presència del regidor de cultura, Enric Roig, que ha destacat que "aquest llibre és la demostració que la cultura és la paraula" i que ha volgut fer un reconeixement a la propietària del bar, Marina Òdena, "perquè és una lluitadora nata que quan acabin les obres de la plaça de la Catedral tindrà el millor bar cultural del nucli antic".

Per la seva banda, els representant de l'associació de El Forn de la Canonja, Ricardo Gascón, ha agraït a Ernest el fet d'haver publicat aquesta obra que el va emocionar des del primer moment que va llegir-se-la. En el seu torn, l'escriptor Jesús Maria Tibau, ha comentat que "Ernest és una persona que recorda amb enyorança el seu passat i el llibre és una radiografia d'ell mateix".

L'autor de l'obra, Ernest Redó, ha comentat que "cal recordar l'escriptor Manuel Pérez-Bonfill que deia que dels autors el millor és llegir-los i parlar-ne poc". Al mateix temps, ha agraït també el fet de poder compartir la presentació amb tots els assistents, recordant també al seu amic, Carles Carreres, que és l'autor de les fotografies que il·lustren els contes del llibre.

El llibre, doncs, ens demostra que l'autor ens parla de situacions quotidianes que es transformen i es capgiren i acaben conduint-nos a un univers surrealista, satíric, crític o, fins i tot, còmic. Redó tracta temes d'actualitat, temes del seu dia a dia i també va més enllà aventurant-se amb la crítica social i política, tot plegat per fer reflexionar i emocionar el lector.

A continuació, la seva filla i membre de la companyia de teatre de Valer Gisbert, Júlia Redó, ha estat l'encarregada de llegir un dels contes del llibre per lloar la figura del seu pare.

Finalment, Redó ha tocat unes cançons conjuntament amb el cantautor, Albino Tena, amb qui no tocava des de feia trenta anys. També ha compartit l'escenari amb dos dels integrants del seu grup de rock, Obscens, els guitarristes Adolf Aixalà i Jordi Mendoza, amb els qui ha cantat tres temes del seu últim disc, "Nem-hi!".Tortosa, Terres de l'Ebre, 1 de maig de 2021


Redactat per: Irene López