5/19/2021

Entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya seran reconegudes en l'entrega dels premis del I Concurs 'Les millors mels catalanes', que tindrà lloc el dijous 20 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, a la Casa de l'Agricultura de Barcelona, amb l'assistència de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i representants de les entitats organitzadores.
 
El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l'Associació Catalana d'Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l'Associació d'Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.
 
El concurs distingeix les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat, format per experts i especialistes en apicultura, que serà reconeguda amb un premi especial. Els guanyadors del concurs rebran els premis de mans de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.
 
A l'acte d'entrega dels guardons també assistiran el responsable del sector de l'Apicultura d'Unió de Pagesos, Josep Maria Claria; el responsable de Sectors Ramaders d'Unió de Pagesos, Jordi Armengol; el representant de la sectorial d'Apicultura de JARC, David Álvarez; el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i representants de les associacions d'apicultors catalanes.