5/30/2021

Els Miquelets i Albino Tena promocionen el turisme tortosí

 

 Des de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa s'han volgut organitzar una sèrie d'activitats als voltants de diferents monuments i espais patrimonials de la ciutat que ajudin a dinamitzar-la i a promoure el turisme de proximitat de cara a l'estiu.

Així ho ha explicat aquest matí, el regidor de Turisme, Sisco Pepió, des del Fortí de Bonet en destacar que "aquestes visites tenen la intenció de donar a conèixer el nostre patrimoni històric monumental i, conjuntament amb Miquelets de Catalunya estem realitzant durant els mesos de juny, juliol i agost unes visites teatralitzades a fi i efecte que tota la gent del territori pugui conèixer realment allò que tenim a la nostra ciutat".

Per la seva banda, Aleix González, membre de Miquelets Catalunya, ha explicat que "la nostra associació es dedica a recrear la Guerra de Successió i col·laborem amb l'Ajuntament de Tortosa per tal de donar a conèixer les fortificacions excepcionals d'aquella època que té la ciutat". Per González, "la idea d'aquestes visites és ensenyar el que era la vida i els exèrcits de l'època i també el patrimoni defensiu de la ciutat que és únic a Catalunya com les Avançades de Sant Joan o el Fortí d'en Bonet".

I és que avui s'ha fet la primera de tres sortides que permetran donar a conèixer a la ciutadania tortosina com és aquesta fortificació. Així doncs, encapçalats pel comandant de l'exèrcit de la Diputació del General i acompanyats d'uns quants soldats del regiment de muntanya, Els Miquelets han arribat al fortí del Bonet per explicar com aquest emplaçament va servir de bastió per a les seves tropes en el Setge de Tortosa del 1708 i com també va convertir-se en espai de referència el seu revellí durant la Guerra del Francès. Com a fet insòlit, els visitants han pogut accedir a l'interior del fortí que, habitualment, està tancat. Al seu interior, hi trobem encara les restes enrunades de la garita i l'evidència del deteriorament del vell fortí que contraresten amb el recent arranjament del seu camí d'accés i de la neteja de la vegetació interior que feia, fins fa poc, dificultós el seu accés a la terrassa superior.

I just després de visitar el fortí, la tropa s'ha dirigit fins a les Avançades de Sant Joan on s'ha procedit a explicar com es va fer el desplegament de les tropes en l'ofensiva del 1708, quines armes utilitzaven, com era la seva vestimenta i com es construïren les Avançades.

A les 12h ens hem desplaçat fins als Jardins del Príncep per gaudir del concert acústic del cantautor tortosí, Albino Tena, que recentment presentarà el seu nou disc al Teatre-Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Totes les activitats han comptat amb un aforament limitat i els assistents han hagut d'inscriure's prèviament a: turisme@tortosa.cat

Durant els propers mesos també està previst que es reprenguin activitats com les representacions teatralitzades a càrrec del Teatro de los Navegantes que van tenir lloc als Reials Col·legis l'any passat.Tortosa, Terres de l'Ebre, 30 de maig de 2021


Redactat per: Irene López