5/19/2021

EL PSC INSTA AL PARLAMENT A ACCELERAR LA IMPLANTACIÓ DE LA FIBRA ÒPTICA PER GUANYAR COMPETITIVITAT ELS SECTORS PRODUCTIUS DEL TERRITORI

El grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya ha entrat a registre una proposta de resolució que insta a la Generalitat a fer les gestions i actuacions necessàries de forma urgent per tal que el desplegament de la fibra òptica dins del municipi de La Sénia arribi als polígons industrials i a les zones industrials d'aquest municipi.

Joaquim Paladella, diputat del PSC al Parlament de Catalunya "les Terres de l'Ebre no podem perdre competitivitat perquè la Generalitat no es preocupa en què la fibra òptica arribi a les indústries del territori. Estem cansats de ser sempre els últims, la indústria del moble de la Sénia és capdavantera a tot Catalunya i per continuar-ho sent necessita de la fibra òptica. Les indústries de l'Ebre, necessiten que s'acceleri l'arribada  de la banda ampla de fibra òptica.

El diputat del PSC ha recordat que és ben evident que el sud de Catalunya i més concretament les Terres de l'Ebre, pel govern d'ERC i JuntsxCAT, mai han estat una zona on s'ha afavorit el desenvolupament del sector industrial i la conseqüència lògica han estat els problemes clars en el seu desenvolupament econòmic. Pel Govern de la Generalitat la igualtat d'oportunitats, és un principi de justícia social i econòmica que no li preocupa, és irrellevant que la gent de l'Ebre i les empreses no gaudim de les mateixes infraestructures de comunicació d'internet que la resta de Catalunya. Estem al furgó de cua per la manca d'inversions públiques, infraestructures precàries i la poca voluntat per resoldre problemes que possibilitin el desenvolupament del sector industrial.

Així mateix el PSC vol saber en quin estat està el projecte de desenvolupament de la banda ampla de fibra òptica a les Terres de l'Ebre, i quan està previst que arribi als municipis ebrencs. "La realitat actual és que la banda ampla encara no ha arribat a la majoria dels pobles, encara que planificat, no és una realitat. Hem d'afegir que la programació de  desplegament de la fibra òptica a l'interior dels municipis s'ha fet deixant al marge de l'extensió del cable als diferents polígons industrials i zones industrials, on es funciona precàriament amb sistemes de ràdio que estan lluny de ser unes infraestructures òptimes per encarar un present molt exigent i que afecta directament a les empreses, amb una més que evident manca d'igualtat d'oportunitats amb altres zones de Catalunya". Ha reblat Joaquim Paladella

http://terresebre.socialistes.cat/ca/noticia/el-psc-insta-al-parlament-a-accelerar-la-implantacio-de-la-fibra-optica