5/10/2021

El Pavelló Firal de Tortosa, nou punt de vacunació massiva pel Covid-19 al territori


Aquest migdia, la directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha comparegut en una roda de premsa per donar a conèixer l'obertura del Pavelló Firal de Remolins com a nou punt de vacunació massiva poblacional contra el Covid-19 a nivell de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre.

Lleixà ha explicat que avui també es donava el tret de sortida de les vacunacions a les persones compreses entre els 59 i els 56 anys, que ja poden demanar-se cita prèvia al web www.salutcovid.gencat.cat . Lleixà s'ha dirigit a la ciutadania per encoratjar-los a demanar-se hora per posar-se la vacuna, ja que, "vacunar-se és un acte de responsabilitat i necessitem tenir la immunitat de grup". A dia d'avui la regió sanitària de les Terres de l'Ebre disposa del 33% de la seva població vacunada amb la primera dosi, mentre que un 15,5% ja ha rebut ambdues dosis.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que "des del primer moment de la pandèmia, des de l'Ajuntament de Tortosa hem volgut col·laborar de manera estreta amb el Departament i, per això, hem participat en la gestió". Roigé ha recordat que ja hi havia el centre del Punt Jove del Carrilet com a espai de vacunació i que, a partir d'avui, s'incorpora el Pavelló Firal per poder efectuar la vacunació massiva. Per acabar dient que "com a Ajuntament volem fer una crida perquè tothom es vacuni, que hi hagi un màxim de vacunació de tota la població per assolir la immunitat de grup, perquè vacunar-se és segur" i apel·lant a "la responsabilitat recordant que la pandèmia no s'ha acabat i que hem de continuar sent tots molt prudents, respectant totes aquelles mesures que encara segueixen vigents".

Així doncs, aquest punt de vacunació compta de diversos boxs de vacunació, un box destinat a fer unes entrevistes prèvies als pacients sobre el seu historial mèdic on se'ls informarà de la vacuna administrada i un altre box medicalitzat complementari per si es donés el cas d'alguna persona que tingués una reacció dolenta en rebre el vaccí i que poguessin atendre-la d'immediat. Als afores del recinte del pavelló també hi ha dues ambulàncies del CatSalut preparades per si fos el cas.

Els pacients que reben la vacuna han d'esperar-se per prudència durant uns quinze minuts a la zona de repòs per saber si tenen o no alguna simptomatologia. Ens hem desplaçat fins allà per parlar amb alguns dels recents vacunats. Aquest és el cas de la Maria Morelló, de 57 anys i veïna de Deltebre, que ens ha comentat que "m'ha anat molt bé, no he sentit res i ha estat molt ràpid". Morelló ha dit que "tinc una sensació d'alegria perquè l'UCI em feia molta por" i ha demanat a la ciutadania "que se la posin perquè és bona i que tot això dels xips que diuen no pot ser veritat". Hem parlat també amb en Joan Caballol, veí de Tortosa, que ens ha comentat que "avui m'ha tocat el tron de vacuna i tot ha funcionat perfectament, molt puntuals i ara he d'esperar unes setmanes a que em cridin per a la segona dosi". Caballol ha aprofitat també per dirigir-se a la ciutadania dient que "animo a la gent a vacunar-se, perquè jo que tinc una agència de viatges, veig que és un drama no poder-se moure pel món si no tens la vacuna posada i, a més, cal pensar amb el del teu costat i no només en nosaltres mateixos perquè, si estàs vacunat, tens menys capacitat de transmissió i no ens podem permetre perjudicar la comunitat".

Al Pavelló Firal de Tortosa s'administraran unes 1.000 dosis diàries, avui però en posaran només 578. Les franges horàries són de 9h a 14h i de 15h a 20h. Estant essent vacunades amb Pfizer les persones menors de 70 anys, de la franja compresa entre els 56 i 59 anys, mentre que les persones que es troben entre la franja dels 60 i els 69 anys rebran les d'AstraZeneca. El Pavelló Firal forma part de la xarxa de punts de vacunació poblacional i, per tant, persones vingudes d'altres punts de Catalunya que es trobin a les Terres de l'Ebre per motius, per exemple, laborals, podran demanar cita en aquest centre per tal de vaccinar-se.Tortosa, Terres de l'Ebre, 10 de maig de 2021


Redactat per: Irene López