5/10/2021

El Consell Comarcal de la Terra Alta presenta els resultats dels tallers de diagnosi socioeconòmica de la comarca

El Consell Comarcal de la Terra Alta  donarà a conèixer a la premsa el proper divendres 14 de maig, a les 18 hores, a l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre els resultats dels tallers de diagnosi socioeconòmica de la comarca que, a través del programa Treball a les 7 Comarques – Terra Alta Més, s'han dut a terme durant el passat mes d'abril.

En el marc d'aquesta presentació, es posaran en comú les propostes sorgides dels sis tallers realitzats de forma virtual amb persones de diferents perfils i vinculades a diferents sectors i segments de població relacionats amb les temàtiques tractades. Així mateix, es donaran a conèixer les conclusions generals de la iniciativa, que hauran de servir perquè el conjunt dels agents i de la ciutadania les puguin assumir.

Els tallers realitzats per obtenir una diagnosi socioeconòmica de la Terra Alta han estat:

-Per què perd població la Terra Alta i quines conseqüències comporta?

-És sostenible el model de desenvolupament comarcal actual? Abordem-ho des de la perspectiva econòmica, social i mediambiental.

-Quina valoració es fa del sector agropecuari i forestal? Quin potencial té i quines són les principals dificultats per desenvolupar la indústria agroalimentària?

-Quins serveis necessitem? Quins factors són clau per augmentar-ne la demanda?

-Quin és el context comarcal per a la retenció i atracció de talent, l'emprenedoria i la innovació social?

-Les polítiques de suport a l'ocupació són les adequades? Hi ha un entorn professionalitzador vers les activitats més clau?