5/19/2021

EBREGENT 2021 aposta per la creació jove i busca artistes emergents del territori

Els espais de projecció pública per a artistes joves i emergents són escassos. I per això, Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya impulsen una nova convocatòria d'Ebrergent. Es tracta d'un projecte de temàtica i tècnica lliure, obert a investigadors/es i a artistes de les Terres de l'Ebre, el Baix Maestrat i el Matarranya, d'entre 18 i 35 anys i que treballin amb i qualsevol dels llenguatges de les arts visuals: la fotografia, la il·lustració, la videocreació, la pintura o les instal·lacions sonores i visuals, entre d'altres. La data límit de presentació dels projectes és el diumenge 20 de juny.

D'entre totes les propostes, el jurat seleccionarà un màxim de tres projectes que al llarg del 2021 rebran una dotació de 500€ i tindran l'oportunitat de ser produïts en el marc de les activitats del centre d'art, amb una clara voluntat d'apropar l'art contemporani a la ciutadania. Els projectes seleccionats comptaran amb la tutorització i mentoria online de Juan Guardiola, llicenciat en Història de l'Art, màster de Museografia i Exposicions, especialista en història de l'art contemporani, arts visuals, cinema i pensament contemporani, i amb important experiència en el camp del comissariat i la gestió artística i cultural en centres d'art.

Amb aquesta iniciativa es pretén consolidar un espai on tinguin cabuda propostes, realitats i reflexions al voltant de l'art contemporani, confeccionar una plataforma de suport a la professionalització del teixit creatiu del territori i habilitar un espai de diàleg sobre l'art i els camins per als nous creadors en l'actualitat.